fbpx

Les primeres funcions de Mapadeball

29 d'Abril de 2021

Aquest any, el projecte Mapadeball acostarà el llenguatge de la dansa contemporània a 2225 alumnes de 28 centres educatius de 7 ciutats de la xarxa.

El projecte va arrencar el passat gener, amb la transmissió de 3 partitures coreogràfiques (Pinya de Sònia Gómez, Carrers de Constanza Brncic i Vibrar el Temps de Joao Lima) dels seus creadors cap a ballarins locals; que al seu torn van formar els professors dels instituts participants perquè puguin ensenyar aquestes coreografies als seus alumnes, a l’aula.

Tot aquest treball habitualment culminava amb una funció al teatre municipal de cadascuna de les ciutats participants (enguany Reus, Vilanova i la Geltrú, Olot, Mataró, Granollers, Sant Cugat del Vallès i Figueres), amb joves dels diferents centres compartint l’escenari. A causa de les mesures COVID això no ha estat possible enguany, i a cada ciutat s’han buscat solucions imaginatives per poder fer la representació final de les coreografies.

De moment, hi ha hagut funcions a Olot, on cada institut ha tingut la plaça de Braus en exclusiva per poder mostrar el resultat del seu procés, en aquest cas, la peça Pinya de Sònia Gómez:

Aviat, més representacions de Pinya a Figueres (del 30 d’abril al 20 de maig als patis dels instituts), Mataró (26 al 28 de maig) i Granollers (10, 11 i 13 de maig, enregistrament de la peça al teatre sense públic i projecció del resultat a VOTV).

 

El dia de Sant Jordi van tenir lloc les dues representacions de la peça Carrers de Constanza Brncic, als patis dels instituts de Sant Cugat del Vallès:

Pel que fa a la coreografia Vibrar el Temps de Joao Lima, tant a Vilanova i la Geltrú com a Reus convertiran el procés i el resultat final en dos documentals que recullin tota l’experiència; que s’estan gravant aquests dies.

A Reus, enregistrament el dia Internacional de la dansa, 29 d’abril. A Vilanova enregistrament els dies 12 i 13 de maig i  projecció del documental el diumenge 20 de juny a les 18 i 20h.

 

Go top