fbpx

STRONGER PERIPHERIES: A SOUTHERN COALITION – PERIFÈRIES MÉS FORTES: UNA COALICIÓ SUDARA

Consulta els TERMES I CONDICIONS de la convocatòria del Tàndem 9

 

EL PROJECTE

Stronger Peripheries és el primer projecte que impulsa una nova xarxa europea de cooperació, la Southern Coalition (Coallició del sud), un nou grup de treball que té l’objectiu de reforçar les connexions entre iguals a través de projectes culturals, cultivant un estret diàleg entre artistes, operadors i comunitats.

Els socis del projecte són:

-Artemrede, Xarxa de ciutats de Portugal

-Pogon, centre cultural a Zagreb, Croàcia

-Pergine Spettacolo Aperto, festival de Pergine Valsugana, Itàlia

-Cluj Cultual Centre, centre cultural a Cluj Napoca, Romania

-Bunker, organització cultural, Ljubljana, Eslovènia

-Transversal, Xarxa de ciutats, Catalunya

-Pro Progressione, organització independent, Budapest, Hongria

-Teatro Di Sardegna, teatres a Cagliari i Nuoro, Sardenya

-ISCTE, Institut Universitari a Lisboa

-Universitat de Barcelona, Catalunya

-Universitat d’Arts, Facultat d’Arts Dramàtic, Belgrad, Sèrbia

-L’Arboreto Teatro Dimora, Teatre i residència creativa, Mondaino, Itàlia

-Occitanie en Scène, Xarxa de ciutats, Montpellier, França

-PCAI, organitació cultural indepenent, Atenes, Grècia.

Es tracta d’una combinació de socis artístics, per la part de producció, i d’altres de recerca, per la part d’estudi i reflexió sobre polítiques culturals que preveu el projecte. Totes són organitzacions que poden identificar-se, fins a un cert punt, amb una “Europa del Sud” en una definició molt àmplia, totes compromeses a fomentar el compromís de la comunitat local en les arts i totes dedicades a superar els obstacles en els seus contextos específics a través d’aquest augment de la cooperació mútua que suposarà el projecte

Com a primer projecte d’aquest nou àmbit de relació, “Perifèries més fortes” vol provocar canvis reals en l’obra d’artistes i operadors culturals. Per fer-ho, promourà noves produccions artístiques (que es presentaran a 9 països), tallers, conferències i documentació, centrats en models alternatius que tinguin en compte la realitat de les perifèries.

Una iniciativa dissenyada per augmentar les oportunitats de col·laboració per desenvolupar habilitats dels artistes en els camps de la gestió de l’art i per defensar el valor social de l’art i la importància de pràctiques artístiques inclusives i participatives.

La participació al projecte per part de Transversal permetrà la presentació d’actuacions d’artistes nacionals a escala europea, acollir a Catalunya companyies internacionals en residències i representacions (amb un intens treball amb les comunitats locals), així com la participació dels professionals i agents socials de les ciutats de la xarxa en iniciatives addicionals.

Les activitats del projecte van arrencar la tardor de 2020 amb les primeres reunions de socis i s’allargaran fins al 2024.

#strongerperipheries
#southerncoalition

#creativeeurope #south #periphery

#perifèriesmésfortes #coalició sud #europacreativa #sud #perifèria

Aquest projecte compta amb el suport del programa Europa Creativa de la Unió Europea

 

Projecte amb participació de Transversal gràcies al suport del Departament de Culturacultura_c3 de la Generalitat de Catalunya.

Go top