fbpx

‘Sota terra’, de Ribas i Girón, al Figueres es Mou

3 de Juliol de 2024

Sota terra, de Moon Ribas i Quim Girón, arriba a Figueres, al descampat de l’Auditori dels Caputxins, en el marc del Figueres es Mou, el festival de dansa i moviment. Serà demà, 4 de juliol, a les 22 hores. L’entrada per accedir-hi és lliure, però cal fer una reserva obligatòria a través d’aquest enllaç.

Aquesta peça va ser la guanyadora del tàndem 9 del projecte Stronger Peripheries, i aquesta representació és una de les diverses que s’han fet arreu del territori, en concret a les diferents ciutats que integren la Xarxa Transversal.

Sota terra és allà on enterrem allò que volem amagar, on imaginem llegendes monstruoses o on tenim por de quedar atrapats. Però és també on trobem els minerals més preuats, on enterrem els nostres éssers estimats o on descobrim una part de la història. El nostre dia a dia ens fa caminar de pressa i mirar endavant, però què passa si canviem la mirada i la dirigim cap avall?

Així doncs, amb aquesta instal·lació els dos artistes conviden el públic a convertir-se en exploradors cíborgs, equipats amb frontals i amb polseres cibernètiques —les quals vibren quan el planeta té activitat sísmica— i a esmunyir-se amb ells cap al subsòl, cap a aquest sota terra.

Figueres es Mou celebra aquest any la seva onzena edició i es consolida, així, com un dels festivals de dansa contemporània més importants del país. Des del 2 fins al 7 de juliol, els carrers i places estan acollint espectacles de dansa, la majoria gratuïts i per a tots els públics.

 

#strongerperipheries #southerncoalition #creativeeurope #south #periphery #perifèriesmésfortes #coaliciósud #europacreativa #sud #perifèria

El projecte Stronger Peripheries està finançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea.

 

 

Go top