fbpx

Segona sessió de formació en mediació d’arts escèniques

24 d'Abril de 2024

Aquest dilluns ha tingut lloc la segona sessió de formació en mediació d’arts escèniques per tal de donar continuïtat a aquest nou projecte de Transversal. En aquesta ocasió ha estat el Teatre L’Artesà, del Prat de Llobregat, l’espai que ha acollit els diversos representats de les deu ciutats que formen part de la Xarxa.

La temàtica de la trobada ha girat al voltant dels equipaments i de la comunicació. Al matí s’han fet les formacions de caire més teòric, a càrrec de Juan López-Aranguren, i a la tarda ha estat el moment de fer sessions de treball amb exemples concrets amb la finalitat de trobar idees, valors i objectius per enfocar els futurs projectes de mediació que es puguin dur a terme conjuntament als deu municipis membres. A banda de treballar amb l’objectiu concret d’un projecte que es implantar de manera més immediata, també s’ha fet l’exercici de pensar els objectius entre tres i cinc anys vista.

Juan López-Aranguren es va llicenciar en Arquitectura Tècnica a l’Escola Tècnica Superior de Madrid. Al llarg de la seva carrera ha desenvolupat projectes en àmbits molt diversos, des de la mateixa arquitectura fins a l’antropologia. Ha liderat programes com Autobarrios, Imaginar patio, Residuos urbanos sólidos o In Love We Trash, els quals han estat premiats i publicats tant a escala nacional com internacional. També ha implantat treballs d’arquitectura comunitària en favelas i barriades perifèriques a São Paulo, Lima, Madrid o Niamey, tot posant en pràctica metodologies d’acció social i d’intervenció qualitativa innovadores.

La primera sessió de la Taula d’Arts Escèniques es va organitzar el 13 de març a La Capella, a Barcelona, i va ser dinamitzada per Carmen Oviedo, de Pedagogías Invisibles, un col·lectiu amb més de dotze anys d’experiència en iniciatives d’art i educació, i que des del 2022 actua com a responsable del Departament d’Educació i Mediació del Centre del Carme Cultura Contemporània.

La voluntat de la Taula és engegar aquest projecte formatiu de producció pròpia en arts escèniques de cara al proper 2025.

Go top