fbpx

‘Sota terra’, de Moon Ribas i Quim Girón, al Sismògraf

17 d'Abril de 2024

Sota terra, de Moon Ribas i Quim Girón, es podrà veure durant els propers 18 i 19 d’abril en el marc del Sismògraf, el festival que detecta el moviment i que té lloc a Olot. Aquesta representació serà la primera que els dos artistes faran en una de les ciutats que formen part de la Xarxa Transversal.

Sota terra és allà on enterrem allò que volem amagar, on imaginem llegendes monstruoses o on tenim por de quedar atrapats. Però és també on trobem els minerals més preuats, on enterrem els nostres éssers estimats o on descobrim una part de la història. El nostre dia a dia ens fa caminar de pressa i mirar endavant, però què passa si canviem la mirada i avall? Amb aquesta instal·lació Ribas i Girón conviden el públic a convertir-se en exploradors cíborgs, equipats amb frontals i amb polseres cibernètiques —les quals vibren quan el planeta té activitat sísmica— i a esmunyir-se amb ells cap al subsòl, cap a aquest sota terra.

Les representacions que hi ha programades per als dos dies tindran lloc a les 22 h als Tossols, d’Olot. Les entrades es poden comprar aquí: https://www.sismografolot.cat/ca/programacio/c/125-sota-terra.html.

Moon Ribas és artista cíborg i coreògrafa, i Quim Girón és fundador i director artístic d’Animal Religion, una companyia interessada en la recerca de nous llenguatges dins el circ contemporani. La seva col·laboració artística va començar l’any 2019 amb la intenció de barrejar arts escèniques i cibernètica, i amb l’observació dels fenòmens naturals i el món animal com a font d’inspiració. Entre el circ i la dansa hi han trobat un llenguatge propi, un territori comú del quan n’han sorgit peces com Fenomen (estrenat al Grec 2021) o Sense of Pregnancy (2022).

Els dos artistes, que van ser els guanyadors del tàndem 9 de Stronger Peripheries, també presentaran Sota terra el mes de juliol al festival Figueres es Mou i més endavant també en altres ciutats de la Xarxa.

 

Fotografies de Marga Cruz:

#strongerperipheries #southerncoalition #creativeeurope #south #periphery #perifèriesmésfortes #coaliciósud #europacreativa #sud #perifèria

El projecte Stronger Peripheries està finançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea.

Go top