fbpx

El Celestí Bellera de Granollers, guanyador del Torneig de Dramatúrgia per a Instituts

14 de Maig de 2024

Avui la Sala Beckett de Barcelona ha acollit la final del Torneig de Dramatúrgia per a Instituts, i les ciutats de Transversal participants a la proposta hi han estat presents per viure-ho de primera mà: alumnes, professorat i representants dels teatres, dels ajuntaments i de l’oficina tècnica de la Xarxa s’han trobat per gaudir del punt i final d’aquest projecte. Així doncs, després de quatre mesos de feina i de sis sessions de treball amb professionals de l’escriptura i la dramatúrgia, el treball de dramatúrgia dels instituts s’ha portat a l’escenari en format de torneig.

L’escenificació dels guions treballats ha anat a càrrec d’Alba Pujol, Adriana Fuertes, Martí Atance i Roger Vilà, i l’acte ha estat conduït per Dèlia Brufau i Natàlia Barrientos, les quals han pogut anunciar el guanyador del combat: l’Institut Celestí Bellera de Granollers.

Els centres de secundària que han participat en aquesta iniciativa han estat l’Institut Deulofeu de Figueres, l’Institut Garrotxa i l’Institut Montsacopa d’Olot, l’IES Gabriel Ferrater de Reus, l’Institut Angeleta Ferrer de Sant Cugat del Vallès, l’Institut Laia l’Arquera de Mataró, l’Institut Dolors Mallafré i Ros de Vilanova i la Geltrú i l’Institut Celestí Bellera de Granollers.

El Torneig de Dramatúrgia per a Instituts és un projecte impulsat per Tramoia i la Xarxa Transversal, amb el suport dels ajuntaments de les set ciutats participants i del Departament de Cultura de la Generalitat i amb la col·laboració de la Sala Beckett. Es tracta d’una activitat artística i formativa per acostar els joves a les arts escèniques i per treballar la creació de públics culturals, que ofereix una panoràmica de tots els passos de creació d’una obra teatral: des de l’escriptura i lectura de t

ext, fins als assajos de la posada en escena amb intèrprets.

Fotos d’@alex_rademakers:

Go top