fbpx

L’exhibició del projecte d’Àngels Ribé a Mataró clou l’edició d’enguany de ‘Natura viva’

20 de Desembre de 2022

Els dies 10, 11, 17, 18, 24 i 25 de desembre, d’11 a 14 h, es pot veure Males herbes, d’Àngels Ribé, al M|A|C Cúpula, cementiri dels Caputxins, de Mataró. Amb aquesta proposta s’arriba a la fi de l’edició d’enguany de Natura viva: musa i mimesi, un projecte que s’ha encarregat d’explorar el territori i de reivindicar el valor de la natura com a font d’inspiració i espai de diàleg, que ha estat comissariat per Carolina Grau i que ha tingut representació a les ciutats de la Xarxa a través de diverses propostes artístiques.

Algunes de les mostres encara es podran visitar fins al proper mes de gener. Si consulteu la pàgina de Natura viva al web de Transversal podreu veure tot el calendari.

L’atenció d’Àngels Ribé se centra a revelar coses imperceptibles a primera vista, i en aquest projecte l’artista s’ha basat en les males herbes. Denominem mala herba aquella planta que creix en un lloc no desitjat per l’home. Sol ser flor silvestre o planta de fullatge no vistós, que es caracteritza per la seva alta capacitat de dispersió i regeneració, i que recolonitza el seu hàbitat natural.

En aquesta lluita per les superfícies de cultiu hem de reconsiderar la nostra relació dins dels ecosistemes per desplaçar un exercici nociu que establim de poder sobre aquests. Per això Ribé ens els revalora per mostrar el seu potencial com a regeneradors de la biodiversitat; una saviesa amagada que tira cap endavant malgrat les adversitats.

Àngels Ribé és una artista conceptual, nascuda a Barcelona el 1943, que va iniciar la seva activitat artística fent escultura, des d’on progressivament va evolucionar cap a instal·lacions conceptuals. Les seves accions se serveixen del mateix cos i de l’espai com a elements de recerca i experimentació. L’austeritat de mitjans i la voluntat de fragilitat han personificat tothora el seu llenguatge, que s’ha decantat per poètiques absents o per presències amagades i silencioses.

Ha tingut exposicions individuals a Art3 Contemporain Valence, França (2022); Centre d’Art Maristany, Sant Cugat (2021); Fundació Vallpalour (2021); Centre d’Art Tecla Sala, l’Hospitalet de Llobregat (2020), i Ana Mas Projects (2018). I ha participat en exposicions col·lectives a museus d’arreu del món.

Més informació d’Àngels Ribé en aquest web.

 

#NauraViva #CulturaContemporània #Creació #Mimesis #Territori #XarxaTransversal

Natura viva compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

Go top