fbpx

Granollers acull el projecte de l’artista Miranda Pastor

12 de Desembre de 2022

El 9 de desembre Miranda Pastor ha inaugurat el seu projecte Translacions, de la imatge – a l’entorn, que es podrà veure fins al 19 de febrer del 2023 a Roca Umbert Espai d’Arts, de Granollers. Aquesta és la penúltima de les iniciatives que s’emmarca en el projecte Natura viva: musa i mimesi, que explora el territori i reivindica el valor de la natura com a font d’inspiració i espai de diàleg, i que està comissariat per Carolina Grau.

En la seva proposta, Miranda Pastor pren com a punt de partida la configuració i els contrastos que es generen entre espais rurals, industrials i urbans al territori de Granollers. Les imatges i els detalls d’aquesta falsa dicotomia, entre natura i ciutat, s’entrecreuen amb representacions i mapatges digitals d’Internet, i és així com l’artista crea una dualitat contemporània entre allò real i allò digital, és a dir entre el territori palpable i el territori pixelat.

D’aquesta manera els límits entre les imatges esdevenen difusos i complexifiquen la representació per poder traslladar-nos de l’entorn a la imatge i de la imatge a l’entorn.

Miranda Pastor va néixer a Barcelona el 1996 i actualment viu i treballa a Brussel·les. La seva obra es basa en la relació que tenim amb l’entorn contemporani, intentant problematitzar alhora que valorar les seves possibilitats estètiques.

Ha tingut exposicions individuals al Museu de la Universitat de Múrcia (2019) i ha participat en exposicions col·lectives a Art Au Centre, Lieja (2022); Galeria Esther Montoriol, Barcelona (2020 i 2019), i XXXV Muestra de Arte Joven de la Rioja, Logronyo (2018).

Més informació de Miranda Pastor en aquest web.

#NauraViva #CulturaContemporània #Creació #Mimesis #Territori #XarxaTransversal

Natura viva compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

Go top