fbpx

Moon Ribas i Quim Girón, guanyadors del tàndem “El pa de cada dia”

21 de Desembre de 2022

Ja tenim la candidatura guanyadora per a la producció d’una peça escènica dins el projecte Stronger Peripheries que versarà sobre el tema “El pa de cada dia”. Es tracta del col·lectiu que conformen Moon Ribas i Quim Girón.

Ells dos rebran l’encàrrec de produir una peça que comptarà amb quatre residències per a la seva creació, dues a Mataró i dues més a Sardenya, al Teatro di Sardegna, amb qui des de Transversal estem fent tàndem de coproducció en aquesta ocasió. L’estrena de la peça tindrà lloc el mes d’octubre del 2023 a Mataró. A banda, aquest reconeixement també inclou que la creació giri per diverses ciutats europees, als teatres i a altres espais escènics dels socis del projecte Stronger Peripheries.

Moon Ribas va néixer a Mataró el 1985. Es va graduar en Coreografia al Dartington College of Arts, d’Anglaterra, el 2007, i des de llavors està experimentant la unió que hi ha entre la tecnologia i el seu cos per explorar els límits de la percepció i veure i sentir el moviment d’una manera més profunda.

Quim Girón va néixer a Barcelona el 1985. Fundador i director artístic de la companyia Animal Religion. Llicenciat en circ a la Universitat de Dansa i Circ d’Estocolm, on rep la beca Sophie Hulten’s per la seva creativitat, el joc amb el risc i per la seva habilitat com artista de circ. El seu treball se centra en l’expressió del cos, és un apassionat de l’astrobiologia i altres disciplines que estudien l’origen de la vida, des d’on desenvolupa el seu imaginari com a activador per construir els espectacles.

La col·laboració entre Moon Ribas i Quim Girón va començar l’any 2019 amb la motivació de barrejar les arts escèniques amb la cibernètica, l’observació dels fenòmens naturals i el món animal per inspirar les seves creacions. Els seus treballs investiguen maneres de barrejar elements vius a l’escenari que estan fora del control del cos de l’intèrpret, donant espai a l’aparició de nous llenguatges dins del circ, la dansa, l’art cíborg, la música, la fotografia i el videoart.

Aquest territori comú els ha portat a crear diferents projectes com Fenomen, estrenat al Festival Grec de Barcelona el 2021, o Pregnancy sense, a través del qual Girón es vincula a l’embrió a través d’un sentit cíborg i que ja ha tingut dues intervencions performatives, en concret a l’Smithsonian American Art Museum, de Washington, i dins del programa ISEA (International Symposium on Electronic Art), a Mataró el 2022.

GUANYADORS STRONGER v1(1)

 

#strongerperipheries #southerncoalition #creativeeurope #south #periphery #perifèriesmésfortes #coaliciósud #europacreativa #sud #perifèria

El projecte Stronger Peripheries està finançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea.

Go top