fbpx

Moon Ribas i Quim Girón, guanyadors del tàndem “El pa de cada dia”

21 de Desembre de 2022

Ja tenim la candidatura guanyadora per a la producció d’una peça escènica dins el projecte Stronger Peripheries que versarà sobre el tema “El pa de cada dia”. Es tracta del col·lectiu que conformen Moon Ribas i Quim Girón.

Ells dos rebran l’encàrrec de produir una peça que comptarà amb quatre residències per a la seva creació, dues a Mataró i dues més a Sardenya, al Teatro di Sardegna, amb qui des de Transversal estem fent tàndem de coproducció en aquesta ocasió. L’estrena de la peça tindrà lloc el mes d’octubre del 2023 a Mataró. A banda, aquest reconeixement també inclou que la creació giri per diverses ciutats europees, als teatres i a altres espais escènics dels socis del projecte Stronger Peripheries.

Moon Ribas va néixer a Mataró el 1985. Es va graduar en Coreografia al Dartington College of Arts, d’Anglaterra, el 2007, i des de llavors està experimentant la unió que hi ha entre la tecnologia i el seu cos per explorar els límits de la percepció i veure i sentir el moviment d’una manera més profunda.

Quim Girón va néixer a Barcelona el 1985. Basa el seu treball en el cos com a eina d’expressió i utilitza l’astrobiologia així com altres disciplines que estudien l’origen de la vida com a activador per inspirar les seves creacions, amb les quals contrasta la persona i el seu raonament amb l’animalitat i el seu instint de supervivència.

La col·laboració de Moon Ribas i Quim Girón va començar el 2019 amb la motivació per barrejar les arts escèniques amb la cibernètica, l’observació dels fenòmens naturals i el món animal com a inspiradors de les seves creacions. Les seves obres investiguen les maneres de combinar els elements que es troben més enllà del control del cos de l’intèrpret a la vida, proposant un art escènic més social i donant espai a les expressions que sorgeixen en les disciplines que tracten com a duet: el circ, la dansa, la música, la fotografia i el videoart.

Aquest territori comú els ha portat a crear diferents projectes com Fenomen, estrenat al Festival Grec de Barcelona el 2021, o Pregnancy sense, a través del qual Girón es vincula a l’embrió a través d’un sentit cíborg i que ja ha tingut dues intervencions performatives, en concret a l’Smithsonian American Art Museum, de Washington, i dins del programa ISEA (International Symposium on Electronic Art), a Mataró el 2022.

GUANYADORS STRONGER v1(1)

 

#strongerperipheries #southerncoalition #creativeeurope #south #periphery #perifèriesmésfortes #coaliciósud #europacreativa #sud #perifèria

El projecte Stronger Peripheries està finançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea.

Go top