fbpx

Un nou projecte europeu de circ, cada vegada més a prop

10 de Febrer de 2023

Durant els primers mesos d’aquest any es preveu que hi haurà una nova convocatòria de les ajudes POCTEFA, i és per aquest motiu que La Grainerie, com a líder del projecte Travesía, està fent diverses visites per continuar impulsant el circ a la zona transfronterera amb el disseny d’un nou projecte.

Fins ara aquestes visites havien tingut lloc al País Basc espanyol i francès, a Occitània i a l’Aragó, i ara ha estat el torn de Catalunya. En concret aquesta setmana hi ha hagut una trobada a Figueres, a la qual hi han assistit La Grainerie, La Central del Circ i Transversal —també amb presència del Centre d’Arts en Moviment de Roca Umbert—, així com altres entitats, com el Konvent, el Canal – Centre de Creació d’Arts Escèniques de Salt, l’Ateneu Nou Barris, Fira Tàrrega i l’Estruch de Sabadell, les quals ja van estar vinculades amb Travesía, i han assistit a la trobada per conèixer més detalls de l’enfocament que tindrà el nou projecte i veure de quina manera hi participaran: si com a socis de ple dret, com el cas de Transversal, o com a socis associats.

Una de les novetats que hi haurà en aquesta nova convocatòria, a banda de continuar amb les accions de formació, creació i difusió, serà impulsar més el treball en mediació. Però, sens dubte, el canvi més rellevant serà una intensa investigació sobre com fer circ amb pràctiques més sostenibles i amb menys impacte mediambiental, de manera que es realitzaran diversos estudis i anàlisis per reduir la petja de carboni de les accions que impulsi el projecte.

El projecte Travesía va finalitzar el passat mes de maig, però des de llavors hi ha hagut un gran treball per part de la Grainerie i també dels altres socis implicats per preparar aquesta propera candidatura, amb la qual es vol impulsar un nou projecte. A través de diferents seminaris, per exemple el de Tolosa i el de Bilbao, i de contactes amb artistes implicats en el sector, amb companyies i amb centres de residència s’han anat traçant les accions i els objectius que haurien de regir la nova convocatòria de POCTEFA.

 

#POCTEFA #FEDER #UE #unioneuropéenne #PDCTravesía #pyrénéesdecirque #pyrénées #transfrontalier #cirque #circus #cirquecontemporain #circuseverydamnday #circusarts #circuslife #spectaclevivant

Go top