fbpx

S’ha estrenat a Grècia “Bridging the gap”, el resultat del tàndem 5 de Stronger Peripheries

1 de Febrer de 2023

Aquest cap de setmana s’ha presentat Ichthyolatry: a hybrid performance by water deities, una peça dirigida per Eva Giannakopoulou que és una nova coproducció del PCAI, de Grècia; d’Artemrede, de Portugal, i de L’arboreto, d’Itàlia, en el marc el projecte Stronger Peripheries. A l’estrena, per part de la Xarxa Transversal hi va assistir Tena Busquets, del Teatre Principal d’Olot.

El concepte que es tracta en aquesta performance, l’hidrofeminisme, va aparèixer al llibre Cossos d’aigua, d’Astrida Neimanis, el 2007. Aquesta teòrica proposava perspectives feministes noves i inesperades, ja que era de l’opinió que l’aigua, les feminitats, les pràctiques encarnades i l’ecologia estaven interconnectades i, al seu torn, creaven noves sinergies.

Mentre vivim pandèmies, guerres, catàstrofes ecològiques i crisis energètiques, podríem considerar el posthumanisme i l’aigua com a condicions ètiques que ens animen a pensar fora dels interessos de la nostra espècie i ser menys egocèntrics en la nostra concepció del món.

A partir de la investigació comunitària a rius, llacs, zones freàtiques i grups femenins, l’actuació s’endinsa en un univers d’aliances submarines afectives. Els éssers excèntrics que hi apareixen —un guerrer, una criatura posthumana, un fenomen femení i un peix— són els encarregats de connectar el Pireu, de Grècia, Torres Vedras, de Portugal, i Mondaino, d’Itàlia, a través dels camins i de l’ètica de l’aigua.

“Bridging the gap”, el resultat del tàndem 5 de Stronger Peripheries, es va crear col·lectivament mitjançant un procés intensiu que va incloure una sèrie de residències creatives i de recerca a Grècia, Portugal i Itàlia, acompanyades de comunitats locals d’acollida. Els textos es basen tant en les confessions de l’equip creatiu del Pireu com en les entrevistes a persones de la comunitat local de Torres Vedras i Mondaino.

Aquesta peça, al llarg del 2023, es presentarà tant a Grècia com a Portugal.

#strongerperipheries #southerncoalition #creativeeurope #south #periphery #perifèriesmésfortes #coaliciósud #europacreativa #sud #perifèria

El projecte Stronger Peripheries està finançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea.

 

Go top