fbpx

Últims dies de la residència de Tiago Cadete a Granollers

23 de Març de 2023

Tiago Cadete es troba al final de la seva residència a Granollers, i per aquest motiu ha tingut lloc una trobada amb periodistes de mitjans escrits i audiovisuals de la ciutat i rodalies.

A través de les seves declaracions ha explicat com havien anat els primers quinze dies de la fase de recerca, amb les diverses entrevistes que havia fet a alguns immigrants de Llatinoamèrica, i també en el punt en què es troba ara, en ple procés creatiu, per tal d’enllestir la peça que culminarà tot el seu treball d’investigació en el marc de Stronger Peripheries, la qual porta per títol Concert i s’estrenarà el 5 de maig a Portugal i el 12 de maig a Granollers.

A aquesta trobada també hi ha assistit Gonçalo Frota, un periodista d’un important mitjà cultural portuguès que s’ha interessat per la residència de Tiago Cadete i que s’ha estat tres dies a la ciutat per fer-ne un seguiment exhaustiu.

Així mateix, s’ha comptat amb la presència de representants del Teatre Auditori de Granollers i de la Fàbrica d’Arts Roca Umbert, de la regidora de Cultura de la ciutat, de membres de l’Àrea de Cultura i de tres immigrants llatinoamericans que han participat en el procés d’entrevistes que ha dut a terme l’artista.

Tiago Cadete, per elaborar el seu projecte, ha fet moltes sessions de coneixement i de dinàmica de grup, en les quals s’han treballat temes relacionals i amb intel·ligència artificial. Els participants ho han valorat molt positivament perquè tot plegat els ha permès tenir contacte amb persones que han viscut una situació molt similar a la seva i que han pogut entendre perfectament que deixar un país també és un procés de dol.

Concerto, doncs, donarà veu a tots ells, i el públic assistent a la peça s’asseurà a l’escenari i mirarà cap al pati de butaques, on hi haurà vint altaveus que reproduiran diversos fragments de les seves converses, en les quals han parlat de què els va fer prendre la decisió de marxar del seu país, quina ha estat la seva experiència migratòria o per què van escollir aquest lloc en concret per començar una nova vida, entre altres coses. Així mateix, també hi tindrà cabuda un manifest dels immigrants i un joc amb so i música.

Una vegada Tiago Cadete acabi, aquesta setmana, la seva estada a Granollers, anirà a Portugal per fer-hi la segona part de la seva residència creativa.

#strongerperipheries #southerncoalition #creativeeurope #south #periphery #perifèriesmésfortes #coaliciósud #europacreativa #sud #perifèria

El projecte Stronger Peripheries està finançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea.

Go top