fbpx

Figueres dona el tret de sortida a les representacions de Mapadeball

31 de Març de 2023

A Figueres, amb el Teatre Jardí com a escenari, han començat les funcions de Mapadeball, un projecte que enguany compta amb una coreografia de Pere Faura titulada Mà, pell, llamp, pamela, balada, palmada.

Les representacions que han tingut lloc des del dimarts 28 de març fins avui divendres a la capital de l’Alt Empordà són les primeres de les que es faran a altres ciutats de la Xarxa, en concret Olot, Girona, Granollers, Mataró i Vilanova i la Geltrú, al llarg de l’abril i del maig. En total n’hi haurà 20, i seran possibles gràcies a la participació de 2.586 alumnes, de 15 formadors i de 46 professors de 29 instituts.

Enguany és la primera vegada que la peça que assagen els alumnes és una partitura de moviment original i elaborada específicament per a aquest projecte. Amb Mà, pell, llamp, pamela, balada, palmada Pere Faura ha creat un manual d’instruccions per escriure amb el cos una dansa de gestos i paraules. Es tracta, de fet, d’un ritual massiu que evoca grans referents de la nostra memòria col·lectiva alhora que dona espai a les ofrenes més personals i singulars.

Mapadeball és un projecte educatiu organitzat per la Xarxa Transversal i pel Mercat de les Flors que promou i dona a conèixer al públic jove el llenguatge del moviment i la dansa contemporània. A Figueres ha estat coordinat per Agitart i hi han participat alumnes dels instituts Narcís Monturiol, Ramon Muntaner, Cendrassos, Alexandre Deulofeu i Olivar Gran.

 

 

#Mapadeball #dansacontemporània

Go top