fbpx

Transefímers 2020

Jardins de Llum, 20 de febrer del 2020

ExAbrupto, Calefacto

Artista provinent del festival MAU de Granollers

una de les sessions d’Ex Abrupto a L’Anònima

El gel ha entrat per la finestra, i l’aigua ens envaeix.

El so amplificat d’una gota, el vent de fons, la tempesta que s’acosta… matèria prima per crear una nova peça. Amb un nou ordre, samplejada i amb una altra modulació ens farà oblidar la realitat que la fa néixer.

Un espai fred, més aviat gèlid.


El blanc de la neu i els reflexos del gel blau, tancant les parets. Font d’inspiració per composar un paisatge inventat, amb imatges en slow-motion, gairebé congelades, contrastant amb la realitat de fora que tan ràpidament canvia. Els punys ben tancats i els músculs trèmuls.

La calidesa la trobem tan sols en petits punts de llum, tènues però que ens reconforten una mica i ens recorden una llar. Un petit foc al mig de la nau ens dona escalf i ens consola.

La natura sempre respon amb una veritat

Els sons de l’exterior, cada cop més abruptes, més estridents, alcen la veu per sobre la cançó que sona. I quan mirem per la finestra el decorat ja no és el mateix.

Sense donar peu a l’oblid, amb nostàlgia s’imposa el viu record d’ahir.

 

Els festivals MAU (Mostra d’Art Urbà) de Granollers, previst pel mes de maig de 2020 i A Cel Obert de Tortosa, que s’havia de celebrar l’octubre de 2020, han estat anul·lats deguts a les mesures sanitàries imposades per l’emergència del COVID.

El festival Lluèrnia d’aquest 2020 ja entra en el cicle d’intercanvis de la versió transfronterera del Transefímers, el Transefímers MED

 

 

Go top