fbpx

Stronger Peripheries es reuneix a França i per part de Transversal hi assisteixen tres participants del projecte Stalkers

14 d'Abril de 2022

La ciutat francesa de Tarbes ha acollit, aquesta setmana, al teatre nacional Le Parvis, la reunió del projecte Stronger Peripheries i un dels workshops de tria d’artista per una de les coproduccions que preveu el projecte, el Tàndem 4. L’organització ha anat a càrrec d’Occitanie en Scène.

En aquesta ocasió Transversal ha convidat a participar d’aquest procés de tria tres joves de Stalkers.

Stalkers el protagonitzen persones d’entre 18 i 25 anys d’arreu del territori català que tenen interès en les arts escèniques. Així doncs, es tracta d’un grup heterogeni que participa en la programació de diferents festivals, com Sâlmon, Eufònic, FiraTàrrega, TNT i també el Sismògraf. Aquest festival olotí és qui ha fet de pont per la participació de Stalkers a l’activitat d’aquesta setmana. Amb l’experiència de programació que aporta Stalkers els joves adquireixen i comparteixen coneixements sobre curadoria, programació i organització en el camp de la gestió cultural, i, durant un parell d’anys, aniran treballant amb diversos professionals del sector fins a acabar tenint un pes important en la programació cultural dels seus municipis.

En aquesta línia, la participació al workshop de Stronger Peripheries a Tarbes ve a sumar la perspectiva internacional: al llarg de la setmana les joves coneixeran el panorama escènic francès i els cinc artistes finalistes del Tàndem 4, d’entre els quals hi haurà l’escollit per rebre l’encàrrec d’una nova producció escènica. Les tres Stalkers estan convidades a participar en el procés deliberatiu de tria.

 

Fotos: @stalkers_aavv

#strongerperipheries #southerncoalition #creativeeurope #south #periphery #perifèriesmésfortes #coalició sud #europacreativa #sud #perifèria

El projecte Stronger Peripheries està finançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea.

Go top