fbpx

Mapadeball segueix fent camí

28 d'Abril de 2022

Durant aquesta setmana se seguiran fent més funcions de Mapadeball. En concret, el Teatre Bartrina de Reus, el Teatre Principal d’Olot i el Teatre Auditori de Sant Cugat han acollit les seves funcions els dies 26 i 27 d’abril. Per la seva banda, el Kursaal de Manresa serà l’escenari de les funcions finals, els dies 27 i 28 d’abril. Sant Cugat, a més, tindrà una funció el 29 d’abril a l’INS Angeleta Ferrer.

Mapadeball és un projecte organitzat pel Mercat de les Flors i Transversal. Enguany hi participen 8 de les 10 ciutats de la Xarxa, que fan arribar el projecte a 66 professors i a 3.532 joves de 46 instituts. El tret de sortida d’aquest curs es va donar el passat 5 d’abril a Figueres.

Les escoles d’ensenyament secundari són les destinatàries de Mapadeball, el qual té per finalitat introduir, promoure i donar a conèixer el llenguatge del moviment i la dansa contemporània entre el públic jove. Així doncs, més enllà d’una proposta educativa és una vivència positiva, tant personal com col·lectiva, per a l’alumnat que en forma part.

El projecte funciona a través d’un encàrrec que es fa a un coreògraf perquè dissenyi una partitura de moviment per a un grup gran d’alumnes d’una peça que pot haver estat representada prèviament o no. Les peces que han ballat els joves en aquesta edició són: Vibrar el temps, de João Lima; Pinya, de Sònia Gómez, i Celebració. Els diumenges de la vida, de Mario G. Sáez.

La partitura de moviment de cada coreografia es traspassa als conductors locals en diferents sessions conjuntes que els familiaritzen amb la peça, de manera que en puguin fer la direcció artística a la seva ciutat. Aquests conductors locals, per la seva banda, organitzen i dirigeixen la formació per als professors i els acompanyen en tot moment a l’aula per ajudar-los a preparar la peça amb els estudiants fins que aquesta ja està a punt de ser representada als diversos teatres de les ciutats de la Xarxa Transversal.

Enguany s’ha arribat a l’edició número deu d’aquest projecte —abans tenia el nom de Tots Dansen—, i al llarg dels mesos d’abril i maig es veuran les diverses funcions a les vuit ciutats de la Xarxa que hi participen.

 

#Mapadeball #dansacontemporània

Go top