fbpx

SABLIER, Emporia d’Or als Premios Nacionales de Arquitectura Efímera 2022

14 de Març de 2023

La instal·lació SABLIER, de SP25 Arquitectura i Atelier 4, que es va muntar inicialment al FAV de Montpellier en el marc del projecte Euroregional Transefímers MED i, posteriorment, es va instal·lar al festival Jardins de Llum de Manresa, ha estat premiada amb l’Emporia d’Or als Premios Nacionales de Arquitectura Efímera 2022!

Des de Transversal estem entusiasmats de saber que la peça creada per Elisenda Planas, Anna Juncà i David Oliva en l’àmbit dels nostres projectes hagi rebut aquest reconeixement.

El concepte de la peça és mostrar que vivim en temps de transició. Ambiental, digital, ecològica, social, econòmica i també arquitectònica. SABLIER és un manifest d’aquest estat transitori. És una invitació a reivindicar la necessitat de posar l’arquitectura cap per avall. Capgirar tot el que coneixem i transformar-ho per evolucionar.

La instal·lació, doncs, ensenya una casa com a element bàsic de l’arquitectura i en simplifica la geometria bàsica fins a la seva mínima expressió. L’estructura d’aquesta casa s’emmiralla, i el seu reflex duplica la imatge, aconseguint una simetria que ens descobreix la forma d’un rellotge de sorra. Un element que mesura el pas del temps i que ens fa ser conscients d’aquest procés. Una transició que és part d’una inèrcia evolutiva imparable.

 

 

Go top