fbpx

Tranversal està visitant diversos centres d’art d’Occitània per conèixer-los i establir-hi col·laboracions futures

7 de Març de 2023

Des del dilluns 6 fins al dimecres 8 de març una delegació de set tècnics especialitzats en arts visuals de sis ciutats de la Xarxa Transversal i també la regidora de Cultura de Manresa, Anna Crespo, estan fent una visita a centres d’art d’Occitània.

L’amfitriona d’aquesta visita és Air de Midi, una xarxa de centres d’art que té diversos punts en contacte amb Transversal, l’objectiu de la qual és donar a conèixer diversos espais així com el panorama artístic en arts visuals de la zona, per, a partir d’aquesta relació, poder desenvolupar projectes conjunts en un futur, ja siguin de caire europeu o bé d’intercanvi.

El dilluns 6 de març es destina a conèixer espais d’una de les dues poblacions d’Occitània que es visiten. Es tracta de Sète, i en concret del taller d’artistes Chai St. Raphaël, del Centre Regional d’Art Contemporani (CRAC), de l’Escola de Belles Arts i de la Chapelle du Quartier Haut.

El dimarts 7 de març hi ha programat un dinar de treball a Montpellier amb Catherine Dumon Lafuente, consellera per les arts visuals de la Direcció Regional dels Afers Culturals (DRAC) d’Occitània. Seguidament es preveu la visita al MO.CO i a l’Escola de Belles Arts de la ciutat.

L’últim dia de la trobada, el dimecres 8 de març, es continua a la ciutat de Montpellier, amb la visita al Frac Occitanie Montpellier, que és una col·lecció pública d’art contemporani creada el 1982.

Tant Sète com Montpellier, les dues ciutats occitanes escollides per a la trobada, compten amb un gran nombre d’estructures variades: museus, centres d’art, espais d’exposició, escoles d’art, estudis d’artistes, galeries comunitàries i privades, etc. No és casualitat, doncs, que nombrosos artistes de tot França i de l’estranger s’hi instal·lin.

Go top