fbpx

Pere Faura ha començat les presentacions de la seva peça per a Mapadeball als professors i alumnes de les ciutats de Transversal que participen al projecte

27 de Gener de 2023

El coreògraf Pere Faura va presentar el passat dilluns, al Teatre Principal de Girona, la partitura de la peça “Mà, Pell, Llamp, Pamela, Balada, Palmada”, que ha creat per al projecte Mapadeball.

Aquestes presentacions, de poc més d’una hora de durada, són l’únic moment en què els joves tindran contacte amb el creador de la coreografies, i, per tant, són molt importants per establir un lligam entre l’alumnat i Pere Faura, el qual té una bona oportunitat per explicar la gènesi de la seva peça, les idees que hi vol transmetre, de quines parts consta i quines influències s’hi poden veure reflectides.

En el cas d’aquesta creació per a Mapadeball, l’autor ha destacat el contingut dels diferents actes: s’hi posaran en moviment diverses paraules per interpretar-les amb el cos, es recolliran moviments que va popularitzar John Travolta, fent èmfasi en l’impacte que aquest va tenir en la cultura popular, i també inclourà un exercici clàssic de la dansa contemporània com és l’estol d’ocells.

En aquestes trobades, a banda dels professors i dels alumnes participants, hi coincideixen també els representants dels diferents teatres així com les conductores locals del projecte a cada ciutat. Aquestes figures són crucials, ja que són les encarregades d’oferir la formació a professors i alumnes i, al mateix temps, assumiran la direcció artística de la peça que es durà a terme als diversos teatres.

Pere Faura va fer la primera presentació de la peça a Girona, llavors va anar a Vilanova i la Geltrú (24 de gener), i Figueres (27 de gener), Olot (31 de gener), Mataró (1 de febrer) i Granollers (2 de febrer) seran la resta de ciutats que acolliran la seva partitura.

 

#Mapadeball #dansacontemporània

Go top