fbpx

La romanesa Catinca Draganescu és la guanyadora del Tàndem 6, “Dret al futur”

10 d'Octubre de 2022

Des de la Xarxa Transversal, des del 4 fins al 7 d’octubre hem participat en el taller de tria d’artista que ha tingut lloc a Romania. En aquesta ocasió, i a diferència d’altres tàndems, la presentació i la selecció dels cinc artistes finalistes ja es va fer el mes de maig i ara s’ha tingut l’oportunitat de conèixer-los tant a ells com les seves propostes, d’establir possibles connexions futures i també d’endinsar-se en el panorama creatiu romanès.

Catinca Draganescu ha estat la guanyadora del Tàndem 6, la temàtica del qual és “Dret al futur” i que estarà impulsat pel soci romanès del projecte, Cluj Cultural Center, en coproducció amb Pogon, de Croàcia, i amb L’Arboreto, d’Itàlia. A més es comptarà amb la participació de Reactor, un dels associats de Cluj que fa més de vuit anys que impulsa la creació independent a Romania i que s’ha convertit en un autèntic referent de la creació escènica contemporània del país.

A banda de Catinca Draganescu els altres artistes seleccionats van ser Alexandru Berceanu, Bobi Pricop, Oana Hodade i Robert Balan, els quals també han pogut explicar la seva trajectòria artística i conèixer el conjunt dels socis del projecte Stronger Peripheries.

Durant els quatre dies que ha durat el taller de tria d’artista hi ha hagut l’oportunitat d’assistir a dues obres. En concret (In)correct, de Leta Popescu, i The Dream, d’Alexa Băcanu, que han estat impulsades per Reactor.

 

#strongerperipheries #southerncoalition #creativeeurope #south #periphery #perifèriesmésfortes #coaliciósud #europacreativa #sud #perifèria

El projecte Stronger Peripheries està finançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea.

 

Go top