fbpx

El projecte de Rosa Tharrats, a Sant Cugat del Vallès

18 d'Octubre de 2022

Dimarts passat Rosa Tharrats va inaugurar el seu projecte, Carrier wave (Ona portadora), al Centre d’Art Maristany de Sant Cugat del Vallès, el qual es podrà visitar fins a l’11 de novembre. Aquesta activitat és la tercera que es porta a terme en el marc de Natura viva: musa i mimesi, que explora el territori i reivindica el valor de la natura com a font d’inspiració i espai de diàleg, i que està comissariat per Carolina Grau.

El projecte de Rosa Tharrats parteix de la font Groga —el passat 9 d’octubre s’hi va fer una performance—, al Parc Natural de la Serra de Collserola, la qual és coneguda per les seves aigües groguenques, que, segons l’imaginari popular, provenien d’un estany habitat per nimfes que guardaven un tresor.

Les fonts d’aigua, tradicionalment, han estat llocs de celebracions i de trobades però sobretot de vida. Formaven part de la comunitat i dels nostres rituals, però les vam deixar de custodiar per distanciar-nos-en empesos per la societat consumista en la qual convivim. Tharrats, amb la seva instal·lació tèxtil i sonora, convida a una peregrinació per connectar, festejar i retrobar-nos amb la font de la vida, amb l’aigua i amb nosaltres mateixes.

Rosa Tharrats va néixer a Barcelona el 1993 i viu i treballa a l’Alt Empordà. Investiga sobre determinats patrons de la naturalesa de manera intuïtiva a través de tota mena de materials, especialment el teixit, i se centra en les relacions orgàniques que s’estableixen amb nosaltres i en la interacció entre allò mineral, vegetal i industrial. Alguns temes recurrents en el seu treball són la transformació, la simbiosi, el procés, la compilació, les arrels, la unió de la vida microscòpica i macroscòpica, i el visible i l’invisible.

Ha tingut exposició individual a la Galería Ehrhardt Flórez, Madrid (2022), i a Bombón Projects, Barcelona (2021), i ha participat en exposicions col·lectives: “Apunts per a un incendi dels ulls”, MACBA (2022); “Llum del món”, Bòlit, Centre d’Art Contemporani, Girona (2021), i Museu de l’Empordà, Figueres (2021).

Més informació de Rosa Tharrats en aquest web.

 

#NauraViva #CulturaContemporània #Creació #Mimesis #Territori #XarxaTransversal

Natura viva compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Go top