fbpx

La darrera acció de Womart, aquest divendres a Girona

18 de Juny de 2018

La instal·lació espacial DE BÒLIT, una instal·lació artística del duet PEDRA, serà la última de les 10 accions de Womart.

Womart-Cartell-Especific-Girona-03 amb DLEs tracta d’una intal·lació performàtica lúdica i contemplativa, de l’univers dels mòbils cinètics, inspirada en l’evolució de l’ús de la paraula bòlit. És una peça autobiogràfica que vol representar just el moment es troba ara el duet artístic: PEDRA és un Bòlid i PEDRA va de Bòlit. També amb el títol es farà referència al nom del centre d’art contemporani de la ciutat de Girona que acull la intervenció. Les diferents peces que composen la instal·lació conjuguen les arts tèxtils, el moviment i la música.

Aquest peculiar Bòlid estarà situat aquest divendres dia 22 a la plaça del Pou Ródó. Mentre resti llum de dia (lúdic) reinterpretarà el joc tradicional, amb la intenció que els visitants juguin amb la instal·lació. Una vessant lúdica, pensada per un públic familiar.
En arribar la nit descobrirem la part més còsmica i màgica. La instal·lació es transformarà en un espai sensorial i contemplatiu. PEDRA activarà el Bòlid i Sara Fontán crearà la Musica en directe.

 

El projecte Womart neix amb l’objectiu de donar visibilitat i reconèixer el talent artístic de les dones creadores, fomentar la presència d’aquestes en el camp de l’art urbà i afavorir la seva professionalització en resposta a la manca de paritat real als circuits de les arts visuals. Es pretén explorar la relació de la feminitat, el gènere, la dona i l’art, generant un discurs que reflexioni sobre aquest aspecte des de les diferents disciplines artístiques, els estils, tècniques i sensibilitats individuals de les 10 artistes participants, que han estat escollides per al projecte per l’excel·lència del seu treball, independentment de la seva trajectòria i reconeixement professionals.

Les accions del projecte van tenir lloc de manera simultània el 14 d’abril, tot i que la pluja va obligar a que algunes fossin posposades, com és el cas de Girona. Aquesta setmana es podrà veure aquesta instal·lació, que s’emmarcarà en el festival Temps d’Art que aquest mes de juny celebra la ciutat.

Go top