fbpx

Jornada internacional de Stronger Peripheries a Belgrad

29 de Maig de 2024

La trobada de Stronger Peripheries a Belgrad ha començat aquest dilluns, 27 de maig, amb una reunió interna dels diversos socis del projecte per tractar temes d’organització, de valoració d’activitats anteriors i de planificació de tasques de cara al futur.

Per part de la Xarxa hi ha hagut representació de Heidi Pérez, de Mataró, que és la presidenta de Transversal, i de Daniel Recasens, que és regidor de l’Ajuntament de Reus i un dels vicepresidents de Transversal. També hi hagut la presència de tècnics municipals de les dues ciutats així com de Granollers.

Seguidament, el dimarts al matí, s’ha realitzat una avaluació de les pràctiques participatives del tàndem 9 de Stronger Peripheries entre el Teatro di Sardegna, la Universidade de Lisboa i Transversal.

I des d’ahir a la tarda i fins al divendres 31 de maig s’està duent a terme la jornada internacional “Cap a perifèries més fortes: noves coalicions i polítiques de solidaritat”, organitzada per la Universitat d’Arts Dramàtiques de Belgrad. Aquesta jornada inclou una sèrie de presentacions, debats i programes artístics sobre pràctiques participatives en arts escèniques, teatre comunitari, perifèria, polítiques de descentralització i descolonització de la cultura, relacions nord-sud en polítiques i pràctiques teatrals, escenes escèniques independents als països del sud d’Europa i els corresponents sistemes de suport al desenvolupament sectorial.

Més de cinquanta artistes, investigadors i experts estan participant en aquest programa principal de la conferència, mentre que les conferències magistrals són impartides per Eleonora Belfiore, doctora de la Universitat d’Aberdeen, i per Kristina Lelovac, doctora de la Facultat d’Arts Dramàtiques de Skopje.

El diàleg clau implica Federico Escribal, doctor, professor i investigador de la Universitat de les Arts de Buenos Aires, i Emanuel Negrier, doctor i director del Centre d’Estudis Polítics i Socials de la Universitat de Montpeller.

Aquesta conferència està tenint lloc a la Filmoteca Iugoslava i s’organitza com una de les activitats finals del projecte Stronger Peripheries, que connecta catorze organitzacions associades de deu països europeus.

L’organització està proporcionant la retransmissió en directe de l’acte al canal de Youtube de Stronger Peripheries.

 

Fotografies: Tanja Drobnjak

#strongerperipheries #southerncoalition #creativeeurope #south #periphery #perifèriesmésfortes #coaliciósud #europacreativa #sud #perifèria

El projecte Stronger Peripheries està finançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea.

 

Go top