fbpx

Inici de la formació en mediació d’arts escèniques

14 de Març de 2024

Aquest dimecres ha tingut lloc la primera sessió de formació en mediació, la qual cosa ha donat el tret de sortida a aquest nou projecte de la Xarxa Transversal. Cal destacar que hi ha hagut la presència de diversos representats —els programadors dels teatres però també un seguit de membres dels diferents equips de Cultura— de cada una de les ciutats.

Al llarg de la jornada, que s’ha desenvolupat a La Capella, de Barcelona, hi ha hagut espai per parlar de què s’entén per mediació i de quin perfil han de tenir les persones que actuen com a mediadores. La dinamització ha anat a càrrec de Carmen Oviedo, de Pedagogías Invisibles, que és un col·lectiu amb més de dotze anys d’experiència en iniciatives d’art i educació, i que des del 2022 actua com a responsable del Departament d’Educació i Mediació del Centre del Carme Cultura Contemporània.

Amb la finalitat de preparar aquesta sessió i les altres que es duran a terme al llarg del 2024 per part de la Taula d’Arts Escèniques, ja es van organitzar un seguit de reunions prèvies a càrrec de Cristina Alonso i César Compte, responsables del Teatre l’Artesà del Prat de Llobregat i encarregats de dissenyar tot el programa de formació en mediació. Així doncs, els dos professionals van fer una ronda de trobades conversades amb cada un dels equipaments escènics de les deu ciutats que formen part de la Xarxa Transversal per saber en quin punt es trobava la mediació a cada una d’elles i quins eren els seus reptes i necessitats per intentar donar-hi el màxim de resposta i cobertura.

La informació que es va recollir en aquell moment va servir per elaborar un diagnòstic, els resultats del qual es van presentar i debatre en una sessió que va tenir lloc a finals del mes de febrer a l’Institut del Teatre, a Barcelona, i que va comptar amb la participació de totes deu ciutats.

La voluntat de la Taula d’Arts Escèniques en engegar aquest projecte formatiu és que sigui la base per dissenyar conjuntament un projecte de mediació per impulsar als deu municipis membres, una proposta que esdevindrà el projecte de producció pròpia en arts escèniques de cara al proper 2025.

 

Go top