fbpx

Els artistes del tàndem 11 comencen la seva residència a Vilanova i la Geltrú

18 de Març de 2024

Des del passat divendres, 15 de març, el coreògraf Hamdi Dridi i la ballarina i coreògrafa Ewa Bielak, de Polònia, ja han començat la seva residència a Vilanova i la Geltrú. Ells dos participen a aquesta residència com a artistes de la Companyia Chantiers Publics, que va ser la seleccionada per al tàndem 11 de Stronger Peripheries, que Transversal coproduirà conjuntament amb Occitane en Scène de França i l’Arboreto.

Ells ja van participar en una primera residència de recerca a Narbona, i, més endavant, faran dues residències creatives, una a Itàlia, a l’Arboreto Teatro Dimora di Mondaino, i l’altra de nou a Narbona.

Dridi i Bielak s’estaran a la capital del Garraf fins al diumenge 24 de març. Al llarg de tots aquests dies tindran la possibilitat de conèixer la ciutat i de començar a perfilar i a treballar en el seu projecte. Principalment els dos artistes volen elaborar una peça de dansa a partir dels moviments quotidians de les persones. Per fer-ho possible s’inspiraran en els gestos que es fan mentre es desenvolupen determinats oficis, sobretot els artesanals, i també aquells que executen en el moment de cuinar, en el dia a dia, no de manera professional.

Per recopilar diversos moviments, Dridi i Bielak estan fent un seguiment de l’ofici de pescador, el qual té un lligam molt estret, per tractar-se d’una zona costanera, amb l’economia de la població de Vilanova i la Geltrú. Encara que aquest serà el col·lectiu principal que acollirà la seva recerca, els dos artistes també aniran a altres espais per tal d’enriquir la seva investigació.

Fins ara, un dels indrets que els dos artistes ja han visitat de la ciutat és El Far, un museu local que explica la tradició marinera del barri de Baix a Mar, i també han fet una primera aproximació al port. Durant els propers dies tornaran a trepitjar el port, aquesta vegada amb al guiatge del seu patró major, que els podrà oferir tota mena de detalls del dia a dia a la zona i també els possibilitarà el contacte directe amb un seguit de pescadors.

Go top