fbpx

Els alumnes de secundària de dos centres educatius d’Olot es converteixen en periodistes per un dia dins de Mapadeball

17 de Gener de 2024

Els alumnes de secundària de l’Escola Pia i de l’Institut Escola Greda, d’Olot, la setmana passada van estar fent un taller formatiu de crítica de dansa, i aquest dimarts i dimecres, quan s’han dut a terme les funcions de Mapadeball, al Teatre Principal, amb la peça de Mario G. Saez, han estat els encarregats de plasmar què han vist a dalt de l’escenari en algun dels formats periodístics treballats a l’aula.

Els conductors d’aquesta formació, que rep per títol Joves periodistes culturals, són Recomana.cat, uns especialistes de l’àmbit de la comunicació que han donat als estudiants dels dos centres una sèrie d’explicacions, eines i recursos per elaborar una notícia, una crítica, una crònica, etc.

El projecte Joves periodistes culturals a banda de desenvolupar-se a Olot també s’està impulsant a altres ciutats de la Xarxa amb la finalitat de donar més abast a Mapadeball i d’implicar-hi els joves i els seus centres educatius. És per això que durant les properes setmanes hi haurà visites a l’Institut Dolors Mallafré de Vilanova i la Geltrú i a l’Institut Ramon Muntaner de Figueres.

Totes les produccions periodístiques que s’hagin generat durant aquests dos dies per part dels alumnes quedaran recollides a una plataforma de Recomana.cat a la qual hi ha escrits vinculats a projectes culturals de joves de tot Catalunya.

Joves periodistes culturals té com a objectius incentivar la participació dels joves en l’àmbit cultural, fomentar el seu esperit crític amb l’anàlisi de diferents obres de teatre, potenciar l’escriptura i la redacció de textos, afavorir la passió per les arts escèniques des de l’educació reglada i cobrir un buit de la crítica professional en el teatre familiar i juvenil.

Go top