fbpx

Arrenca una nova edició de Tots Dansen i Mapadeball

12 de Gener de 2024

Amb l’inici d’any els projectes Tots Dansen i Mapadeball també comencen a tenir activitats a les ciutats participants.

El dimarts 9 s’ha fet la presentació del Tot Dansen a Reus, i Vilanova i la Geltrú ha acollit el dia 10 Mapadeball igual que ho farà avui divendres Granollers i el proper dimarts Mataró.

Enguany la peça que ballaran els estudiants dels instituts participants en aquestes quatre ciutats —Olot, Figueres i Girona, per la seva banda, treballaran Mapadeball amb una peça de Mario G. Saez— porta per títol “Umhlaba”, que significa ‘món’ en llengua zulú, i les ballarines que van a les diverses localitats de la Xarxa i que la difonen són Sílvia Sant Funk i Mònica Muntaner, que són membres de l’equip fundador de l’espai de dansa La Poderosa i del col·lectiu de creació Las Santas.

Les dues artistes, amb “Umhlaba”, parteixen de la idea que som una part minúscula d’un món molt gran i que formem part d’una comunitat amb la qual ens construïm. Per això proposen apropar-se a la idea de món des de tres distàncies, llunyana, mitjana i íntima, així com també a partir de tres conceptes, paisatge, comunitat i singularitat.

A través d’aquesta proposta es busca que l’alumnat explori aquesta temàtica des d’una perspectiva individual, comunitària i planetària amb l’objectiu de plasmar-ho en una experiència compartida.

Aquest és, doncs, un projecte que uneix educació i cultura, i que vol promoure i afavorir la cohesió, la integració i el treball en equip a través del llenguatge del moviment i la dansa de creació contemporània.

 

Fotos de la presentació a Vilanova i la Geltrú:

 

Go top