fbpx

El 20 d’octubre s’estrena l’obra de Moon Ribas i Quim Girón a Mataró

18 d'Octubre de 2023

Sota terra és el nom de l’espectacle que Moon Ribas i Quim Girón estrenen aquest divendres a Mataró i que es podrà veure durant dos dies a la ciutat en el marc del Festival Dos Terços.

A l’esdeveniment hi assistirà una àmplia representació de Transversal: una vintena de socis europeus que vindran directament des de Narbona, on aquests dies s’estan fent diverses reunions en el marc de Stronger Peripheries així com la tria d’artista francès —Artemrede i ISCTE, de Portugal; Pogon, de Croàcia; Pro Progressione, d’Hongria; Bunker, d’Eslovènia; Pergine Festival i Sardegna Teatro, d’Itàlia, i Faculty of Dramatic Art, de Sèrbia— i també programadors de diverses ciutats de la Xarxa. I és que l’ocasió s’ho mereix: hi haurà la primera presentació pública de la peça de l’artista català.

Els dos artistes, que van ser els guanyadors del tàndem 9 de Stronger Peripheries, titulat “El pa de cada dia”, proposen un espectacle a l’aire lliure en què el públic, equipat amb frontals i amb polseres que vibren quan el planeta té una activitat sísmica, es converteix en un explorador cíborg.

Sota terra té la intenció d’explorar la relació dels humans amb el subsòl i el planeta. I és que el nostre dia a dia ens fa caminar de pressa i projectar la vista endavant. Per això defensen una mirada més vertical.

El sota terra pot ser inaccessible, inhòspit, fosc i humit; un lloc on enterrem allò que volem amagar, on imaginem llegendes d’éssers monstruosos i on tenim por de quedar atrapats. A la vegada, també pot esdevenir l’indret on trobem els minerals més preuats per la humanitat, on enterrem els nostres estimats o on trobem part de la nostra història.

Moon Ribas i Quim Girón han elaborat el seu espectacle entre Catalunya i Sardenya, i a tots dos llocs han comptat amb la col·laboració de dues corals per aprofundir en el seu tema de creació.

Després de l’estrena a Mataró, la peça, que està coproduïda per la Xarxa Transversal i pel Teatro di Sardegna, es podrà veure a la capital sarda, Cagliari, i també és possible que es comenci una gira per més de deu països europeus.

 

 

#strongerperipheries #southerncoalition #creativeeurope #south #periphery #perifèriesmésfortes #coaliciósud #europacreativa #sud #perifèria

El projecte Stronger Peripheries està finançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea.

 

 

Go top