fbpx

Coneixes Stronger Peripheries, un dels nostres projectes més emblemàtics? En aquest vídeo te’l presentem!

16 de Juny de 2022

Stronger Peripheries és el primer projecte que impulsa una nova xarxa europea de cooperació, la Southern Coalition (Coalició del Sud). Aquest grup de treball, amb membres d’equipaments escènics, universitats i xarxes del sud d’Europa, té l’objectiu de reforçar les connexions entre iguals a través de projectes culturals, cultivant un diàleg estret entre artistes, operadors i comunitats.

En formen part catorze socis, entre ells Transversal, que juntament amb la Universitat de Barcelona representa Catalunya en aquesta xarxa, i tots ells tenen el compromís de fomentar la comunitat local en les arts i volen superar els obstacles en els seus contextos específics, ubicats a la perifèria, en una concepció molt àmplia d’aquest concepte, a través d’aquesta cooperació mútua.

Les activitats del projecte van arrencar durant la tardor del 2020, amb les primeres reunions de socis, i s’allargaran fins al 2024. Aquestes comptaran amb tallers, conferències i noves produccions artístiques centrats en models alternatius i que, per tant, tinguin en compte la realitat de les perifèries.

La participació de Transversal a aquesta iniciativa li permetrà la presentació d’actuacions d’artistes nacionals a escala europea, l’acolliment a Catalunya de companyies internacionals en residències i representacions, i la participació dels professionals i dels agents socials de les ciutats de la xarxa en iniciatives addicionals.

En aquest vídeo et mostrem tots els detalls de Stonger Peripheries:

 

#strongerperipheries #southerncoalition #creativeeurope #south #periphery #perifèriesmésfortes #coalició sud #europacreativa #sud #perifèria

El projecte Stronger Peripheries està finançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea.

 

Go top