fbpx

‘ConcertO’, de Tiago Cadete, s’estrena a Granollers

9 de Maig de 2023

Aquest divendres, 12 de maig, a les 20 h, el Teatre Auditori de Granollers acull l’estrena de la peça ConcertO, que l’artista Tiago Cadete ha realitzat com a guanyador del tàndem 10 de Stronger Peripheries. Les entrades per assistir-hi es poden adquirir en aquest enllaç.

Una platea buida és l’escenari d’un concert format per diverses veus de persones llatines que han migrat dels seus països. Són, doncs, americans que viuen a Portugal i a Espanya, i els seus testimonis formen la partitura que revela els processos migratoris contemporanis en juxtaposició amb la història colonial. Qui són aquests nous migrants? I quins desitjos tenen quan arriben al país que va colonitzar el seu?

En aquesta performance hi ha una inversió de l’escenari i del públic, perquè el públic esdevé un escenari i l’escenari, un públic. És, en definitiva, un concert sense cos, un concert fantasmal de veus.

Tiago Cadete és un compositor i un artista transdisciplinari establert actualment a Lisboa. La seva feina explora les relacions entre diferents escales de la realitat mitjançant la invenció de sistemes autoorganitzats, i les seves composicions, actuacions i instal·lacions s’han exposat a l’Amèrica Llatina i Europa. També treballa com a dissenyador de so i d’experiències interactives i com a comissari —en el context dels nous mitjans— per a diferents estudis i institucions creatives.

Després de l’estrena de ConcertO a Alcobaça, Portugal, el dijous de la setmana passada, ara és el torn que el públic català, en concret el de Granollers, la ciutat que va acollir les dues residències de Cadete, pugui gaudir de la producció final de l’artista. Al vespre del divendres la representació serà per al públic general i al matí hi haurà dues sessions per a estudiants de centres escolars.

En aquest vídeo que us presentem a continuació podeu veure un resum de la peça:

 

#strongerperipheries #southerncoalition #creativeeurope #south #periphery #perifèriesmésfortes #coaliciósud #europacreativa #sud #perifèria

El projecte Stronger Peripheries està finançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea.

Go top