fbpx

Transversal visita Portugal en el marc de Stronger Peripheries

6 de Maig de 2023

Al llarg d’aquesta setmana hi ha hagut la presència de la Xarxa Transversal a Portugal per dur a terme diverses tasques que s’engloben en el projecte Stronger Peripheries.

Els dies 3 i 4 de març s’ha realitzat el Taller d’eines d’avaluació de la qualitat en la participació de les diverses activitats que formen part d’aquest projecte. Aquesta iniciativa ha tingut lloc a Lisboa i s’ha organitzat per ISCTE amb la finalitat de mostrar a les diferents ciutats que acullen residències, i que per tant desenvolupen activitats participatives en el marc de Stronger Peripheries, com han d’aplicar les eines d’avaluació de qualitat de la participació que s’han dissenyat per al programa.

Al taller s’ha treballat amb les diferents eines —guions per a entrevistes grupals, graelles d’observació per omplir durant les tasques, etc.— que han preparat les diferents universitats per avaluar la qualitat de les comunitats locals a les activitats del projecte, i que en aquest espai s’han revisat i completat.

Per part de Transversal s’ha comptat amb representants de Granollers, Mataró i Vilanova i la Geltrú, que són les ciutats que acullen activitats participatives i que, com a conseqüència, hauran d’aplicar les eines d’avaluació. Així doncs, aquesta sessió de dos dies de durada ha servit perquè tinguin clar com han de portar a la pràctica els diferents recursos per tal que els resultats siguin tan favorables i positius com sigui possible de cara al futur.

A la tarda del dijous 4 tots els participants als tallers s’han traslladat a Alcobaça per poder veure l’estrena de ConcertO, la peça que Tiago Cadete ha produït com a guanyador del tàndem 10 i que tracta l’experiència migratòria de persones d’origen llatinoamericà. Cal destacar que el proper 12 de maig serà Granollers qui acollirà aquesta representació, després de les dues residències que l’artista va fer a la capital del Vallès Oriental.

El viatge a Portugal ha acabat el divendres 5 de maig amb una reunió, al matí, de Stronger Peripheries, que ha conduït Artemrede, i amb una altra trobada, a la tarda, de caire intern, en què s’ha parlat del tàndem 11, en el qual Transversal participa com a soci coproduint un artista francès amb Occitaine en Scène i l’Arboretto.

 

#strongerperipheries #southerncoalition #creativeeurope #south #periphery #perifèriesmésfortes #coaliciósud #europacreativa #sud #perifèria

El projecte Stronger Peripheries està finançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea.

Go top