fbpx

Btoy comença el seu projecte de mural a Olot

6 d'Abril de 2018

Un treball previ de l'artista Btoy

Un treball previ de l’artista Btoy

BTOY crearà a Olot un dels seus característics retrats femenins. En aquest cas, l’artista s’ha inspirat en les dones artesanes que treballaven en els tallers de sants (dels quals el Museu dels Sants de la capital de la Garrotxa en recull el llegat) per poder plasmar la seva obra en la façana d’aquesta institució. L’exploració de la feminitat és una constant en l’obra d’aquesta artista que veu en l’expressió artística al carrer un espai que respira certa llibertat i que convida a una reflexió sobre la memòria.

Aquesta peça forma part del projecte Womart, que pretén reivindicar necessitat de reconèixer i visibilitzar el talent femení en les arts visuals i fomentar la igualtat de gènere en totes les disciplines artístiques visuals. Amb aquest objectiu, durant l’abril del 2018 deu artistes diferents han realitzat intervencions artístiques a les 10 ciutats que formen part de la Xarxa Transversal.
Womart és una iniciativa de la plataforma d’art urbà Rebobinart, produïda per Transversal.

Més sobre l’artista…

El pas del temps és fonamental per al treball d’aquesta artista urbana de Barcelona.
Les dones, molt presents en l’obra d’Andrea Michaelsson ens miren als ulls, igual que les actrius principals d’una pel·lícula, però des del canviant estat d’una paret.
Ha estudiat Fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Barcelona La seva vocació com a artista d’art urbà s’inicia en l’any 2002, fruit d’experimentar amb altres tècniques plàstiques de caràcter lliure i improvisat (aerosol, pintura plàstica, etc.) i el suport de les parets del carrer. Des de llavors, no ha parat de pintar murals pels carrers d’arreu del món.
La seva trajectòria com a artista ha anat creixent i evolucionant i l’artista s’ha anat consolidant com una de les exponents femenines de l’art urbà a casa nostra. L’any passat va participar en el Cans Festival a Londres, organitzat per Banksy, preparant diversos murals i instal·lacions en un dels túnels de l’estació de Waterloo. També ha exposat en galeries de Los Angeles, Londres, Mèxic, Barcelona i Brussel·les.

Womart-Cartell-Especific-Olot-02

Go top