fbpx

Artefactes, de Mónica Rikić ja es pot veure a Granollers

6 d'Abril de 2018

monica_rikic_3El Museu de Granollers acull l’exposició de Mónica Rikić, “Artefactes”, on l’artista reflexiona al voltant de l’alteració de les relacions tradicionals de l’art, revelant la influència de l’ús de les noves tecnologies en la manera que tenim d’experimentar l’art  i la vida.  En ella, el contingut de les obres és tan important com el contenidor tecnològic que les suporta. Així mateix passa amb la relació artista-públic-obra, la qual és líquida i mutable.

Aquesta peça forma part del projecte Womart, que pretén reivindicar necessitat de reconèixer i visibilitzar el talent femení en les arts visuals i fomentar la igualtat de gènere en totes les disciplines artístiques visuals. Amb aquest objectiu, durant l’abril del 2018 deu artistes diferents han realitzat intervencions artístiques a les 10 ciutats que formen part de la Xarxa Transversal.
Womart és una iniciativa de la plataforma d’art urbà Rebobinart, produïda per Transversal.

Més sobre l’artista…

Mónica Rikić és una artista de noves tecnologies i programadora creativa. Centra la seva pràctica en el codi, l’electrònica i objectes no digitals per a crear obres interactives, normalment emmarcades com jocs experimentals que van més enllà del propi joc. Des d’enfocaments educatius a experimentacions sociològiques, el seu interès resideix en la des- jerarquització de les relacions tradicionals en l’art. Amb els seus projectes he participat a Ars Electronica, FILE, Japan Media Arts Festival i Sónar I+D, entre d’altres, i realitzat residències a TAG Montreal, dins del programa EMARE a QUT (Brisbane) i Ars Electronica Futurelab.
Ha realitzat residències artístiques a institucions d’arreu del món collint premis i nominacions pels projectes desenvolupats i sovint imparteix xerrades sobre les noves vies de l’art digital. Les seves peces han estat exposades a galeries, museus i universitats de Japó, Alemanya, Estats Units, Brasil, Xile, Itàlia, Canadà, Austràlia, Estònia i Espanya.

Womart-Cartell-Especific-Granollers-02

Go top