fbpx

Hyuro ja treballa a Reus pel projecte Womart.

4 d'Abril de 2018

Aquest dimarts dia 3 d’abril va començar el treball de Hyuro intervenint la paret del Casal de Joves La Palma de Reus, dins el projecte Womart.

Treball previ de l'artista argentina Hyuro

Treball previ de l’artista argentina Hyuro

La intervenció de l’artista argentina Hyuro a Reus ens convida a reflexionar sobre les pressions i les càrregues que socialment s’atribueixen a la dona. El subjecte femení és un dels temes recurrents en l’obra d’aquesta artista que centra la seva poètica mirada en fer visibles aquelles càrregues i pressions imposats des d’un sistema capitalista i patriarcal.

Aquesta peça forma part del projecte Womart, que pretén reivindicar necessitat de reconèixer i visibilitzar el talent femení en les arts visuals i fomentar la igualtat de gènere en totes les disciplines artístiques visuals. Amb aquest objectiu, durant l’abril del 2018 deu artistes diferents han realitzat intervencions artístiques a les 10 ciutats que formen part de la Xarxa Transversal.
Womart és una iniciativa de la plataforma d’art urbà Rebobinart, produïda per Transversal.

Més sobre l’artista…

Hyuro troba en el carrer un espai de reflexió, d’alliberament de les nostres pròpies pors, conflictes i inquietuds que mantenim amb nosaltres mateixos i amb l’entorn en què vivim. L’artista pretén generar un vincle entre la pintura i el públic, contribuint a la recerca de l’enfrontament de l’espectador amb l’obra, despertant d’aquesta manera la curiositat i reactivant el diàleg intern que mantenim amb nosaltres mateixos, amb el que som i el lloc que ocupem al món.

Entre molts dels temes tractats, destaca la figura de la dona, no només des de la seva condició de gènere assignat dins d’un món patriarcal, sinó a més com a subjecte sotmès a diferents pressions i sobrecàrregues imposades perun sistema capitalista. D’aquesta manera convida a prendre consciència dels límits i les condicions per les quals travessa el nostre cos. Proposa reflexions sobre la identitat tant individual com col·lectiva, qüestionant la llibertat com les
condicions dels drets fonamentals i inalienables de la persona.
L’argentina afincada a València ha cultivat una trajectòria artística immillorable i destaca com una de les artistes urbanes més reconegudes a nivell internacional.
Ha participat en prestigiosos festivals d’art urbà internacionals i la seva obra ha estat exposada en com ara nombroses galeries i museus com ara el Bundeskunstalle Museum (Bonn) o la Dorothy Circus Gallery (Roma), entre d’altres.

Womart-Cartell-Especific-Reus-02

Go top