fbpx

Arriba la fase final de la tria d’artista portuguès

16 de Maig de 2022

Dues tècniques de la Xarxa Transversal —Laura Llamazares, del Teatre Auditori de Granollers, i Sandra Arisa, de Roca Humbert Fàbrica de les Arts de Granollers— han estat durant tres dies a Portugal per participar en el taller de tria d’artista en el marc del projecte Stronger Peripheries.

El taller ha tingut lloc en dues poblacions portugueses —Alcobaça i Pombal— i ha inclòs diferents activitats en el seu programa. En primer lloc, ha estat possible conèixer els cinc artistes finalistes de la convocatòria oberta que es va fer a Portugal, per tal d’escollir el guanyador d’entre ells. En segon lloc, s’ha ofert una explicació molt detallada als assistents —aquests eren provinents dels deu països on hi ha socis del projecte— sobre quin és el panorama escènic portuguès actual amb la finalitat de poder emmarcar bé el context d’on sorgeixen els artistes que han quedat finalistes. En tercer lloc, hi ha hagut xerrades i debats, els quals s’han dut a terme per part de persones expertes, per oferir diferents visions sobre el tema de la producció. En el cas de l’artista portuguès, l’eix sobre el qual ha de girar la peça escènica que s’encarregarà al guanyador és “tenir veu pròpia”.

Una vegada realitzat el taller, al llarg d’aquesta setmana, es donarà a conèixer el guanyador. Aquesta tria, igual com passa amb totes les coproduccions escèniques del projecte, va a càrrec de tots els socis de Stronger Peripheries, que escullen els artistes per consens.

L’artista escollit començarà a treballar de seguida en la seva proposta escènica, que és una coproducció de la Xarxa Transversal i d’Artemrede. Aquest treball passarà per la realització de quatre residències, de recerca i de creació. Dues tindran lloc a Portugal i dues més a Catalunya, en concret a Granollers, motiu pel qual han estat tècniques d’aquesta ciutat les que han participat en aquest taller.

 

#strongerperipheries #southerncoalition #creativeeurope #south #periphery #perifèriesmésfortes #coalició sud #europacreativa #sud #perifèria

El projecte Stronger Peripheries està finançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea.

Go top