fbpx

Transversal coproduirà una peça de Tiago Cadete, artista seleccionat pel Tàndem 10 de Stronger Peripheries

17 de Maig de 2022

Tiago Cadete ha estat l’artista portuguès escollit per tirar endavant la peça escènica del Tàndem 10 de Stronger Peripheries. Els coproductors del seu projecte seran Transversal i Artemrede, però la seva elecció ha sorgit del consens dels diversos socis del projecte, ja que va ser elegit entre els cinc finalistes durant el taller de tria celebrat la setmana passada a Alcobaça i Pombal.

Tiago Cadete és nascut a Portugal i viu entre el seu país d’origen i el Brasil. La seva obra se situa a la frontera entre les arts escèniques i visuals. És llicenciat en Teatre per l’Escola Superior de Teatre i Cinema i estudia el doctorat en arts plàstiques a l’EBA-UFRJ. Va ser becari de la GDA – Gestió dels Drets dels Artistes en el Postgrau del Sistema Laban/Bartenieff – Angel Vianna/Laban Dance College, és director artístic de l’estructura Co-pacabana i ha realitzat tallers i classes magistrals amb Romeo Castellucci, João Fiadeiro, João Mota, Alfredo Martins, Gustavo Ciríaco i Fernanda Eugénio, entre d’altres.

A partir d’aquests moments Tiago Cadete es posarà a treballar en la seva proposta escènica, que és una coproducció de la Xarxa Transversal i d’Artemrede. L’artista durà a terme quatre residències, de recerca i creació: dues tindran lloc a Pombal i dues més a Granollers. En concret, les residències a Catalunya seran del 27 de febrer al 12 de març del 2023 —la de recerca— i del 13 al 25 de març del 2023 —la creativa.

La peça final, que ha de girar al voltant de l’eix “tenir veu pròpia”, s’estrenarà del 5 al 7 de maig al Cine-Teatro de Alcobaça i el 12 i el 13 de maig se’n faran representacions al Teatre Auditori de Granollers.

 

#strongerperipheries #southerncoalition #creativeeurope #south #periphery #perifèriesmésfortes #coalició sud #europacreativa #sud #perifèria

El projecte Stronger Peripheries està finançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea.

Go top