fbpx

Trobada a Eslovènia per Stronger Peripheries

10 de Febrer de 2022

Al llarg d’aquesta setmana estem participant en diverses activitats emmarcades en el projecte Stronger Peripheries a la ciutat de Ljubljana, a Eslovènia.

El dilluns es va dur a terme una trobada entre els responsables de comunicació de tots els socis del projecte per parlar de com difondre millor les activitats i les accions previstes per als quatre anys de partenariat. Aquesta va ser molt enriquidora, ja que hi va haver intercanvi d’opinions, anàlisi dels punts forts i valoració dels reptes que suposa, amb la finalitat de donar impuls a aquest àmbit del projecte i de fomentar els punts de vista de tots plegats.

A partir del dimarts va arrencar el Taller deliberatiu de tria de l’artista eslovè. Algunes de les activitats que s’hi han inclòs són xerrades per part de diversos experts per explicar el panorama escènic contemporani del país, trobades amb els artistes finalistes a ser coproduïts dins el projecte, visites a punts d’interès cultural així com assistència a actuacions dels artistes finalistes o de l’escena eslovena.

En aquest taller, en el qual assisteixen dues programadores de Transversal en representació de la Xarxa, els creadors finalistes presenten el seu treball i la seva trajectòria a tots els socis assistents, així com el punt de vista que tenen en relació amb la temàtica que se’ls ha assignat. En el cas d’aquesta coproducció en tàndem el tema és work and happiness.

Les temàtiques són eixos teòrics que el projecte ha identificat com a denominadors comuns de la condició perifèrica als països del partenariat i els artistes han de contribuir a reflexionar-hi amb les seves propostes escèniques.

L’artista resultant d’aquest taller de tria desenvoluparà un projecte artístic a través de dues residències de recerca i de dues residències creatives, les quals tindran lloc als països dels dos coproductors (Bunker a Eslovènia, Cluj Cultural Center a Romania i L’Arboreto a Itàlia), així com funcions de l’espectacle resultant a les seus dels dos coproductors.

 

 

#strongerperipheries #southerncoalition #creativeeurope #south #periphery #perifèriesmésfortes #coalició sud #europacreativa #sud #perifèria

El projecte Stronger Peripheries està finançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea.

 

 

Go top