fbpx

Tres oportunitats de veure Raphaëlle aquest cap de setmana!

4 de Febrer de 2019

®_Alfred_Mauve

®_Alfred_Mauve

El projecte Noves Escenes ofereix la oportunitat de veure propostes escèniques que surten dels formats del teatre més convencional als muncipis de Transversal.

És el cas de Raphaëlle de la companyia La Conquesta del Pol Sud, un espectacle de teatre documental que forma part d’aquest cicle i que es passejarà pels 10 escenaris dels teatres de la Xarxa.

Després d’una primera funció el 9 de novembre a Granollers, el gruix d’actuacions d’aquesta peça seran aquest 2019, i comencen aquest cap de setmana:  es veurà a La Cate de Figueres aquest divendres 8 de febrer de 2019 a les 21.00 h, el dissabte 9 de febrer a les 20.30 h al Teatre Monumental de Mataró i el diumenge 10 de febrer a les 18 h al Teatre Municipal de Girona

®_Alfred_Mauve

®_Alfred_Mauve

És la divisió de sexes una construcció cultural? Què vol dir ser dona? Què vol dir ser home? En aquesta darrera peça de la trilogia sobre dona, identitat i història, La Conquesta del Pol Sud es centra en el recorregut vital d’una dona jove transsexual nascuda a França, Raphaëlle Pérez, en la seva experiència real de canvi de gènere, un camí marcat per la lluita, la recerca de la identitat, l’autoafirmació, el trencament de motlles, els somnis… La vida de Raphaëlle no ha estat, no és i potser no serà mai fàcil, per això la seva valentia i les seves aspiracions i decepcions ens interpel·len directament sobre la racionalitat i l’emoció, sobre les minories, sobre l’educació que rebem i, al capdavall, sobre els rols que assumim o ens veiem forçats a assumir.
El muntatge de teatre documental de La Conquesta del Pol Sud combina testimonis reals amb investigació periodística per projectar una mirada, a cavall entre racionalitat i emoció, sobre un món en plena transformació, sobre lluites i conquestes socials, sobre les minories, sobre l’educació i els rols assumits. L’espectacle Raphaëlle completa la trilogia encetada amb Nadia (història d’una jove afgana) i Clàudia (el testimoni d’una filla de desapareguts a l’Argentina).

®_Alfred_Mauve

®_Alfred_Mauve

 
Autoria i interpretació: Raphaëlle Pérez, Carles Fernández Giua i Eugenio Szwarcer / Direcció: Carles Fernández Giua / Producció: La Conquesta del Pol Sud / Durada: 1 h 20 min

 

Després de les funcions d’aquest cap de setmana, Raphaëlle es podrà veure en les següents dates i ciutats:

Olot: 15 de febrer, Tortosa: 16 de febrer, Reus: 23 de febrer, Sant Cugat: 7 de març, Manresa: 26 d’abril, Vilanova i la Geltrú: 4 de maig.

Go top