fbpx

Transversal també durà a terme el Torneig de Dramatúrgia per a Instituts

5 de Desembre de 2023

Aquest dilluns ha tingut lloc, a la Sala La Planeta, de Girona, la final del Torneig de Dramatúrgia per a Instituts del Temporada Alta, i una representació de les ciutats de Transversal hi ha estat present per viure de primera mà el moment culminant del projecte, que és quan el treball de dramatúrgia dels instituts es porta a l’escenari en format de torneig.

De cara al 2024 aquest projecte l’acolliran set ciutats de la Xarxa. Aquesta decisió s’ha pres per part de la Taula d’Arts Escèniques de l’entitat i des de fa mig any s’hi està treballant amb l’empresa Tramoia, que és la que s’encarrega d’executar aquesta iniciativa.

En aquest torneig la finalitat és que els joves s’aproximin a la dramatúrgia d’una mena festiva i vivencial. Durant dos mesos, els alumnes creen els seus propis textos teatrals a l’aula, i per fer-ho reben l’assessorament d’escriptors i de guionistes. De totes les obres escrites, un dramaturg n’escull una, i aquesta és la que es va millorant en diverses sessions i de manera col·lectiva. Amb el text final elaborat, actors professionals, que molts dels joves reconeixen perquè han aparegut en sèries televisives per a la seva edat, van a l’aula per donar vida i tot un ventall de matisos a les seves paraules. Finalment, els actors representen el text de cada institut a l’escenari d’un teatre, davant de tots els alumnes que han participat al torneig, els quals voten l’obra guanyadora.

Aquest Torneig de Dramatúrgia per a Instituts del Temporada Alta ja s’ha dut a terme en dues edicions anteriors, amb la participació d’alumnes de Girona i de Salt, i la gran acollida que ha tingut i els bons resultats que se’n desprenen han fet que Transversal també vulgui ser un agent que ho porti a la pràctica.

En aquest cas, les sessions als diversos centres de secundària començaran el mes de gener del 2024 i la fase final del torneig tindrà lloc durant el maig.

Go top