fbpx

Transversal s’incorpora a una Xarxa Europea de cooperació per al desenvolupament artístic

11 de Juny de 2020

La iniciativa, anomenada “Southern Coalitiion- Coalició del Sud”, portarà a terme el seu primer projecte el 2021, reunint 14 socis de 10 països

Transversal s’incorpora així a una nova xarxa europea de cooperació, centrada en estratègies col·laboratives, creació de capacitats i polítiques culturals. La iniciativa, denominada “Southern Coalition – Coalició del sud“, està dirigida per la xarxa portuguesa Artemrede i reuneix 14 socis de 10 països que treballaran conjuntament a partir del 2021. El finançament del seu primer projecte, “Stronger Peripheries”, va obtenir llum verda del programa Creative Europe la setmana passada, essent un dels  20 projectes a gran escala seleccionats a nivell europeu.

La xarxa Southern Coalition té l’objectiu de reforçar les connexions entre iguals a través de projectes culturals, cultivant un estret diàleg entre artistes, operadors i comunitats. Com a primer projecte, “Perifèries més fortes” vol provocar canvis reals en l’obra d’artistes i operadors culturals. Per fer-ho, promourà noves produccions artístiques (que es presentaran a 9 països), tallers, conferències i documentació, centrats en models alternatius que tinguin en compte la realitat de les perifèries. Es preveu que el projecte tingui un impacte sobre 2.000 professionals, assolint els 10.000 en un enfocament més ampli.

Amb un pressupost total superior als tres milions d’euros, la xarxa Southern Coalition compta amb la participació de xarxes, universitats i organitzacions culturals. Dins el grup podem trobar-hi representants de Portugal, Espanya, República de Sèrbia, Grècia, Hongria, Croàcia, Romania, Eslovènia, Itàlia i França. Reuneix organitzacions que poden identificar-se, fins a un cert punt, amb una “Europa del Sud” en una definició molt àmplia, totes compromeses a fomentar el compromís de la comunitat local en les arts i totes dedicades a superar els obstacles en els seus contextos específics a través d’aquest augment de la cooperació mútua que suposarà el projecte

“Aquesta iniciativa va ser dissenyada per augmentar les oportunitats de col·laboració, per desenvolupar habilitats dels artistes en els camps de la gestió de l’art i per defensar el valor social de l’art i la importància de pràctiques artístiques inclusives i participatives”, segons Maria José Pérez, presidenta del Consorci. “Poder fer-ho a una escala més gran ens fa veritablement feliços”.

La participació de Transversal a “Perifèries més fortes” permetrà la presentació d’actuacions d’artistes nacionals a escala europea i la participació de centenars de professionals en iniciatives addicionals.

#strongerperipheries
#southerncoalition

Go top