fbpx

Transversal participa en la la recuperació de “Tempesta Esvaïda”

15 de Juny de 2016

El Teatre Fortuny de Reus ha presentat l’espectacle “Tempesta Esvaïda”, una peça de teatre líric català amb música de Joaquim Serra i llibret de Carme Montoriol que s’interpretarà el 22 de juliol (21:00 h) per primera vegada després de la seva estrena el 7 de novembre de 1936 al Teatre Nou de Barcelona. Aquest esdeveniment històric és possible gràcies al Consorci del Teatre Fortuny, la Xarxa Transversal, el Departament de Cultura i l’Associació per a la Divulgació, l’Ensenyament i la Promoció de la Música Catalana.

En el muntatge escènic hi participaran l’Orquestra Camera Musicae i el cor Liedercamera, els quals posaran entre 80 i 90 persones damunt de l’escenari. La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Reus i vicepresidenta de la Xarxa Transversal de municipis, Montserrat Caelles, ha recordat que després de l’estrena a Reus aquest espectacle es podrà veure a Figueres (Alt Empordà) i Manresa (Bages). En aquesta mobilitat de l’obra hi participa activament el Consorci Transversal.

El projecte impulsat des de l’Associació per a la Divulgació, l’Ensenyament i la Promoció de la Música Catalana inclou l’enregistrament de l’estrena a Reus i l’edició tant d’aquesta gravació com del llibret, a càrrec de l’editora musical FICTA.

Tempesta Esvaïda ReusA l’acte de presentació d’aquesta estrena hi han participat, a més de Montserrat Caelles (com a regidora de Reus i vicepresidenta de la Xarxa Transversal), el director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural, Lluís Puig; la representant de l’ADEP, Rut Martínez; el representant de FICTA, Martí Ferrer i l’administrador del Consorci del Teatre Fortuny, Josep Margalef.

Go top