fbpx

Transveral col·labora amb Lluèrnia amb una instal·lació

9 de Novembre de 2023

El 10 i l’11 de novembre torna Lluèrnia, el festival del foc i de la llum que té lloc a la ciutat d’Olot i que forma part del projecte Transefímers.

Com ja és habitual en altres edicions, una de les instal·lacions que es podrà visitar forma part d’aquest projecte i compta amb la col·laboració de Transversal. Es tracta d’En un altre lloc, de Martillo Neumático, que s’ubicarà al claustre de l’Hospici.

Aquesta peça reflecteix una llacuna d’informació; un punt cec que insinua la presència de tres cossos difuminats en una atmosfera de llum i de partícules suspeses; un conjunt d’estímuls sensorials que ens permeten reconstruir una escena i transportar-nos a un lloc concret basat en records; un exercici visual en què el cervell s’engega i descodifica una situació tensa, i un espai on es percep alguna cosa que és al pati sense ser-hi físicament.

Els autors d’aquesta instal·lació, Martillo Neumático, són membres d’un col·lectiu de disseny focalitzat a conceptualitzar i produir instal·lacions site-specific. Les seves obres transformen l’espai on intervenen mitjançant dispositius que alteren el significat habitual amb la finalitat de construir experiències espacials úniques.

Durant Lluèrnia hi haurà la visita de representants d’altres festivals que també s’engloben dins de Transefímers, com Jardins de Llum de Manresa o Cel Obert de Tortosa, així com del MAC de Mataró, que tot i ser un centre d’art i no un festival com a tal també participa en el projecte. Tots ells aprofitaran la seva estada a la capital de la Garrotxa per fer una trobada informal de festivals integrants de Transefímers.

Go top