fbpx

Tots Dansen, el 30 d’abril a Olot i Figueres

29 d'Abril de 2019

Aquest dimarts 30 d’abril tindran lloc dues funcions del Tots Dansen en dues ciutats de Transversal: Olot i Figueres.

foto: Sismògraf/Martí Albesa

foto: Sismògraf/Martí Albesa

A la capital de l’Alt Empordà s’hi podrà veure la peça Som el que Som, amb direcció artística per part d’Inés Boza. Un treball que vol reflectir les vivències i interessos dels joves, autèntics protagonistes de la funció. La proposta també inclou un petit homenatge a Pina Bausch, a través de la interpretació de la seva frase Nelken-Line, una passejada dansada de les estacions de l’any

Inés Boza és directora d’escena, coreògrafa i ballarina. Dirigeix la companyia de teatre-dansa SenZaTeMpo i és resident i sòcia fundadora de La Caldera, centre de creació de dansa i arts escèniques de Barcelona.

Som el que Som es podrà veure al El Teatre Jardí de Figueres a partir de les 20h30.

 

Constanza Brnčić en un assaig del projecte al Teatre Principal d'Olot

Constanza Brnčić en un assaig del projecte al Teatre Principal d’Olot

L’escenari del Teatre Principal d’Olot, per la seva banda, acollirà la proposta Carrers, de Constanza Brncic. Una reflexió sobre l’espai urbà que ens envolta, i la visió que en tenen els propis ciutadans, concretament, els joves que ballen sobre l’escenaris.

Així, en aquesta proposta  Els paisatges urbans generen materials coreogràfics i obren els imaginaris a temors, desitjos, projectes, somnis… Sovint la comunitat ocupa els carrers com si fos un sol cos, amb una sola veu i un sol moviment coral. Pensem i sentim el temps, els ritmes, els espais. Pensem i sentim els altres, a qui ens trobem pel camí, amb qui caminem de costat. I si és pogués dibuixar la ciutat mitjançant una coreografia de dansa?

Constantza Brnčić és coreògrafa, ballarina i professora al Conservatori Superior de Dansa (CSD) i a l’ESAD (Escola Superior d’Art Dramàtic). Des de 2009 treballa com a coreògrafa i directora en els projectes comunitaris de l’Escola de Música i Centre de les Arts de l’Hospitalet (EMMCA) i en el projecte intergeneracional PI(E)CE produït pel Teatre Tantarantana.

Carrers es podrà veure a les 21h.

 

Sobre l’espectacle a Figueres:

Go top