fbpx

Tempesta esvaïda arriba a Olot en el seu 80è aniversari de la seva estrena

17 de Març de 2017

Olot estrenarà Tempesta esvaïda aquest diumenge 19 de març en el Teatre Principal 80 anys després de la seva estrena.

Tempesta esvaïda – principalment, tempesta d’estiu – tracta d’una obra del gènere de la comèdia musical en tres actes amb text de l’escriptora figuerenca Carme Montoriol (1893-1966) i música de Joaquim Serra (1907-1967), estrenada el 7 de novembre de 1936 al Teatre Nou de Barcelona, en plena Guerra Civil.

Per celebrar el seu 80è aniversari de la seva estrena i dels 50 anys de la Mort de Montoriol, l’any 2016, la Generalitat de Catalunya va impulsar la recuperació integral gràcies a una producció en versió concert que aglutina el bo i millor de l’escena musical del nostre país.

En aquesta ocasió i participen l’orquestra Camera Musicae dirigit sota la direcció del premiat Diego Martin-Etxebarria, així com el Cor Lieder Càmera que hi té un paper molt destacat. Els solistes vocals són els reconeguts Roger Padullés (tenor), Elena Copons (soprano), Toni Marsol (baríton), Anna Alàs i Jové (mezzo), Xavier Mendoza (baríton) i Tànit Bono (mezzo), entre altres.

L’Associació per a la Divulgació, l’Ensenyament i la Promoció de la Música Catalana (Adep.Cat) ha liderat aquest projecte de recuperació del patrimoni musical català amb la col·laboració de l’editorial gironina Ficta, que ha revisat i editat les partitures i el text d’aquesta obra de teatre líric.

Tempesta esvaïda tracta la història d’un poble del litoral català, quan el retorn d’un mariner que havia estat enamorat d’una noia que ara és casada, commocionarà la vida de la germana petita d’aquesta que, després d’un intent de suïcidi per gelosia, veurà esvair-se la tempesta del seu cor quan el seu amor sigui finalment correspost.

 

cultura_c3

Projecte amb participació de Transversal gràcies al suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Go top