fbpx

Seminari a la Universitat de Barcelona en el marc del projecte Stronger Peripheries

21 de Gener de 2022

seminari UBLa setmana passada vam assistir al seminari “Towards Fairer Cultural International Cooperation: Visions from the Peripheries”, organitzat  per la Universitat de Barcelona en el marc del projecte Stronger Peripheries. Els panells d’experts, les taules rodones i les sessions de debat i intercanvi que es van dur a terme al llarg de les tres jornades de seminari van ser molt enriquidores per reflexionar sobre com fer cooperació nacional i internacional d’una manera més justa i equitativa.

Una d’aquestes sessions, la del dijous 13 de gener, va tenir lloc a Roca Umbert, Fàbrica de les Arts de Granollers, i per aquest motiu tots els assistents vam poder visitar i conèixer l’espai. Els inscrits al seminari eren tant socis del projecte (provinents de catorze entitats culturals o universitàries de deu països diferents), així com també estudiants dels diferents programes de postgrau en gestió cultural de la UB.

Una de les taules rodones de la tarda del dijous dia 13 va ser “Domestic and international cooperation from the borders of a Metropolitan city”, en la qual vam participar des de Transversal al costat de les dues altres xarxes que són sòcies del projecte: Artemrede (Portugal) i Occitanie en Scène (França).

Les tres xarxes vam poder explicar la nostra estructura i funcionament, les activitats que tirem endavant, i també exposar com el treball cooperatiu i conjunt ajuda a cadascun dels seus municipis membres.

Stronger Peripheries destaca per ser el primer projecte que impulsa una nova xarxa europea de cooperació, la Southern Coalition (Coalició del Sud), un grup de treball que vol reforçar les connexions entre iguals a través de projectes culturals tot cultivant un diàleg estret entre artistes, operadors i comunitats.

 

#strongerperipheries #southerncoalition #creativeeurope #south #periphery #perifèriesmésfortes #coalició sud #europacreativa #sud #perifèria

El projecte Stronger Peripheries està finançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea.

Go top