fbpx

Natura viva arriba a Olot a càrrec d’Anna Malagrida

30 d'Octubre de 2022

Aquest dissabte, 29 d’octubre, s’ha inaugurat el projecte Buscant el primer gest (de la mà de Febus), d’Anna Malagrida, al Museu de la Garrotxa. Es podrà veure fins al 8 de gener del 2023 i és una de les activitats que s’emmarca en el projecte de Natura viva: musa i mimesi, que explora el territori i reivindica el valor de la natura com a font d’inspiració i espai de diàleg, i que està comissariat per Carolina Grau.

El projecte d’Anna Malagrida parteix de la petjada que l’home ha perpetrat al llarg del temps a la biosfera. Aquest rastre es converteix en un gest primitiu present en el paisatge de la Zona Volcànica de la Garrotxa. L’artista ens presenta Buscant el primer gest (de la mà de Febus), una instal·lació de vídeo i fotografia inspirada en la figura de Joaquim Vayreda, un dels principals paisatgistes catalans del segle xix. El vídeo monocanal La pedra del diable gira entorn del menhir situat als voltants de Santa Pau i ens mostra un passat màgic dins de l’imaginari popular, la petjada d’aquest gest primitiu i la seva percepció com a imatge en el present, així com el nostre futur incert representat per Febus, el déu del Sol en la mitologia romana.

Anna Malagrida va néixer el 1970 i actualment viu i treballa a París. És una artista que treballa amb la fotografia i el vídeo. Estructura les seves imatges a l’entorn de la poètica de l’oposició entre espai interior i exterior, llum i foscor. La seva mirada es col·loca sobre la fràgil relació de l’ésser humà amb el seu entorn.

L’artista ha tingut exposició individual a Philipp Von Rosen Galerie, Colònia (2022); Galerie RX, París (2021), i IVAM, València (2019). Ha participat en exposicions col·lectives a Jeu de Paume (2022); Kunstmuseum Wolfsburg, Alemanya (2022); Museo de Bellas Artes, Bilbao (2021), i MAMT Museu Art Modern, Tarragona (2021).

Més informació d’Anna Malagrida en aquest web.

 

#NauraViva #CulturaContemporània #Creació #Mimesis #Territori #XarxaTransversal

Natura viva compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Go top