fbpx

Instal·lació de Transefímers al festival Art i Gavarres

7 de Setembre de 2022

Des del passat 3 de setembre es pot veure a l’Art i Gavarres festival internacional d’art i paisatge una intervenció del projecte Transefímers. Concretament, es tracta de la peça “Drecera” de SP25 Arquitectura i Atelier4

Així expliquen la proposta els seus mateixos autors:

Tots ho fem, conscient o inconscientment. Busquem el camí més curt per anar d’un lloc a un altre.  A la natura, però sobretot a les ciutats, on l’urbanisme ens condiciona molt a l’hora de desplaçar-nos. Per això, és normal que quan trobem una absència de control, tendim a buscar la naturalitat dels desplaçaments.

Els humans ho fem constantment. Els animals però, també ho fan (i d’aquí ve per exemple, que a Holanda les dreceres s’anomenin “camins d’elefant” o a França “camins d’ase”). Són animals obstinats que segueixen una lògica natural per anar d’un punt a l’altre.

“Drecera” és una instal.lació en la que volem fer evident aquest camí espontani. Generem un nou paviment d’estelles de fusta procedents d’arbres de les gavarres, pigmentades per buscar el contrast amb l’entorn ocupant la traça de la drecera existent, el camí natural. Una instal.lació que pretenem es trepitgi, que s’escampi amb el moviment dels peus. Volem que sigui part del recorregut que fan les persones que passegen, que sigui una drecera del seu camí.

També en parlen en aquest vídeo editat pel festival:

Art&Gavarres 2022- SP25 Arquitectura i Atelier4 (explicació) from 24 imatges x segon on Vimeo.

 

EL FESTIVAL

Art i Gavarres és un festival que parteix de la idea que l’art pot ser una eina que ens ajudi a reflexionar i a canviar la nostra mirada sobre el paisatge. Relacionem art i natura per donar a conèixer aquest espai natural protegit i posar-lo en valor.

Els artistes participants creen durant una setmana obres in situ amb materials naturals. Us convidem a visitar-nos i a descobrir aquestes intervencions artístiques efímeres, tot endinsant-vos a les Gavarres.

Les obres són visitables fins que la mateixa natura, amb el pas del temps, les esborri.

La d’enguany, és la cinquena edició de l’Art i Gavarres, i la primera en què acull una peça en el marc del projecte Transefímers.

Go top