fbpx

Girona és l’últim escenari del projecte Mapadeball

25 de Maig de 2023

Després de diverses funcions, Mapadeball està arribant a la seva fi, i serà Girona qui n’acollirà les últimes representacions.

Cal destacar que la capital del Gironès és la primera vegada que hi participa —és l’única ciutat de la Xarxa que encara no havia format part de Mapadeball— i que, a més, ha viscut l’experiència de manera molt enriquidora, ja que hi han col·laborat 81 estudiants de l’IES Narcís Xifra.

La peça que ha format part d’aquesta edició de Mapadeball ha estat una creació especial per a l’ocasió de Pere Faura titulada Mà, pell, llamp, pamela, balada, palmada. S’hi representa un ritual massiu que evoca grans referents de la nostra memòria col·lectiva alhora que dona espai a les ofrenes més personals i singulars. És, doncs, un manual d’instruccions per escriure amb el cos una dansa de gestos i paraules.

Mapadeball és un projecte educatiu organitzat per la Xarxa Transversal i pel Mercat de les Flors que promou i dona a conèixer al públic jove el llenguatge del moviment i la dansa contemporània. Figueres, Olot, Granollers, Mataró, Vilanova i la Geltrú i ara Girona són les diferents ciutats per on ha fet parada.

Paral·lelament, a Reus també s’ha posat el punt final al projecte Tots Dansen, que està molt vinculat a Mapadeball i que la capital del Baix Camp ha recuperat, els dies 25 i 26 d’abril, després d’haver estat aturat a causa de la pandèmia. En aquest cas els estudiants han ballat la peça Celebració. Els diumenges de la vida, de Mario G. Sáez.

 

#Mapadeball #dansacontemporània

Go top