fbpx

Girona acull l’última sessió de formació de mediació en arts escèniques

19 de Juny de 2024

El Teatre Municipal de Girona va acollir, durant el dia d’ahir, la quarta i darrera sessió de formació de mediació en arts escèniques, que va estar conduïda per Cristina Alonso, responsable del Teatre l’Artesà del Prat de Llobregat i encarregada, juntament amb César Compte, de dissenyar tot el programa de formació en mediació.

Al principi del matí hi va haver una xerrada de Mila Rodríguez per saber “Com comunicar la programació expandida als nostres teatres” i una altra, de Silvina Martínez, en què es van presentar, per una banda, uns dispositius artístics que van del teatre a l’escola i de l’escola a casa, i per altra banda, un dispositiu curatorial per a adolescents i joves en codi obert. Els exemples presentats per Martínez poden servir d’inspiració per poder dissenyar el projecte de mediació a tirar endavant en el si de Transversal.

Ja de cara al migdia es va desenvolupar un treball de caràcter més intern, precisament per començar a fer pluja d’idees de cara al projecte de mediació artística amb els diversos representants de la Xarxa.

La primera sessió de la Taula d’Arts Escèniques es va organitzar el 13 de març a La Capella, de Barcelona, i va ser dinamitzada per Carmen Oviedo, de Pedagogías Invisibles, un col·lectiu amb més de dotze anys d’experiència en iniciatives d’art i educació. La segona sessió va desenvolupar-se el 22 d’abril al Teatre L’Artesà, del Prat de Llobregat, i va anar a càrrec de Juan López-Aranguren, llicenciat en Arquitectura Tècnica a l’Escola Tècnica Superior de Madrid. I la tercera, prèvia a la que ha tingut lloc avui, va tenir lloc el 5 de juny a Reus, al Centre d’Art Cal Massó, i va comptar amb Patricia Chamorro, com a coordinadora artística de l’equip de mediació del Centre del Carmen de València, i amb José Antonio Portillo, que va aportar la seva llarga experiència en l’àmbit de la mediació artística a través de diversos exemples pràctics.

Una vegada dutes a terme aquestes quatre sessions, la tasca que començarà a partir d’ara serà la de dissenyar un projecte de mediació de manera conjunta entre les diferents ciutats de Transversal per tirar endavant de cara al 2025 una producció pròpia d’arts escèniques.

Go top