fbpx

El treball d’Elbi Elem a Tortosa ja ha començat

9 d'Abril de 2018

Treball previ de l'artista Elbi Elem. Fotografia de Livio Ninni

Treball previ de l’artista Elbi Elem. Fotografia de Livio Ninni

El mural de l’artista Elbi Elem a la ciutat de Tortosa (Museu de l’Ebre) es concep com un joc de perspectives que aprofita la pròpia estructura tridimensional del Pont del Mil·lenari, per generar efectes òptics que trenquen amb la bidimensionalitat. L’interès per l’arquitectura, el moviment i l’equilibri es deixen veure, un cop més, en l’obra d’aquesta artista que aconsegueix transformar la noció d’espai  en les seves composicions.

Aquesta peça forma part del projecte Womart, que pretén reivindicar necessitat de reconèixer i visibilitzar el talent femení en les arts visuals i fomentar la igualtat de gènere en totes les disciplines artístiques visuals. Amb aquest objectiu, durant l’abril del 2018 deu artistes diferents han realitzat intervencions artístiques a les 10 ciutats que formen part de la Xarxa Transversal.
Womart és una iniciativa de la plataforma d’art urbà Rebobinart, produïda per Transversal.

Més sobre l’artista…

La Raquel Gómez, també coneguda com a Elbi Elem, va començar fent escultura cinètica en 2002. De caràcter abstracte, amb un clar interès pel moviment i la composició de les formes en l’espai, el volum té molta importància en la seva obra. En la recerca constant de l’equilibri en tot, combina la feina d’estudi amb intervencions d’art urbà, on va començar fa set anys. Juntament amb la varietat de materials utilitzats, l’arquitectura, els paisatges urbans i les textures del carrer són la seva font d’inspiració. Amb el seu treball troba una via d’expressió pròpia intentant interpretar lliurement el seu món interior. En els seus últims treballs continua en la recerca i barreja d’escultura amb pintura en murals i instal·lacions tridimendionals creant efectes visuals per la seva pròpia projecció o punt de vista, utilitzant el vídeo i la projecció com a eina per elevar la pròpia obra, desdoblant-la i utilitzant-la com un propi mirall on es pot mirar a dins i evolucionar, transformar-se de manera infinita.

El 2009 va ser la guanyadora del I Concurso de Paisaje Vertical Urbano on van participar 72 artistes espanyols i 40 internacionals. L’artista ha desenvolupat nombrosos projectes internacionals i ha participat en festivals i exposicions a galeries principalment europees.

Womart-Cartell-Especific-Tortosa-02 petit per web

Go top